Ertuğrul Firkateyni Şehitleri Japonya’da Anıldı

1890 yılında Japonya’da Finagora kayalıklarına çarparak batan Ertuğrul Firkateyninde şehit olan denizcilerimiz Kushimoto Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Japonya Prensesi Akiko Jouo, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Japon Öz Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Seiji Oyama, Wakayama Valisi Yoshinobu Nisaka ve Kushimoto Belediye Başkanı Katsuma Tashima ve yabancı misyon temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen törene, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Başkan Yardımcısı Jozef Atat, Yönetim Kurulu Üyeleri İskender Botros, Bedii Canatan, Atahan Çukurova ve Genel Sekreter Korer Özbenli de katıldı.

Prenses Akiko Jouo ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından yapılan açış konuşmalarında Türk ve Japon halkları arasındaki dostluğa dikkat çekildi. Oshima Ortaokulu öğrencilerinin Ertuğrul Marşı okuduğu törenin sonunda, yetkililer temsili abideye çiçek bıraktı ve Ertuğrul Firkateyni anısına yapılan maket geminin açılışı yapıldı.

MDTO Heyeti Ertuğrul Gazilerine Yardım Eden Kashino Köyü Temsilcileri İle Buluşuyor

Ertuğrul Fırkateyni kazasının 125.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere Japonya’da bulunan MDTO heyeti Kyoto ve Wakayama’da temas ve incelemelerde bulundu. Programları kapsamında Wakayama Eyalet Vali Yardımcısı Hiroshi Shimo ve Japon yetkililerle görüşen heyete Ertuğrul Projesi Başkanı Tufan Turanlı da eşlik etti. Wakayama Limanı ve Ertuğrul Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunan MDTO heyeti programlarının kalan kısmında Kashino’yu ziyaret ederek Ertuğrul Firkateyni kazasından yaralı olarak kurtulan denizcilerimize yardım eden Kashino köylüleri ile buluşacak. Kashino köylülerine Türk halkının teşekkürlerini iletecek olan MDTO heyeti, onları 16 Eylül’de Mersin’de gerçekleştirilecek etkinliklere de davet edecek.

Editör: TE Bilişim