Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 11 Kasım'da Karadeniz'le Azak Denizi'ni birleştiren Kerç Boğazı'nda batan geminin 'Türkiye'yi etkilemeyeceği' müjdesini verdi.
Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Eroğlu, şöyle dedi: "Biz gerek Rusya, gerek Ukrayna ile temasa geçtik. 'Herhangi bir yardım talebiniz var mı?' diye sorduk. Ancak onlar herhangi bir ihtiyaç olmadığını ifade ettiler. Esasen petrol de sudan ağır olduğu için deniz tabanına doğru çökelmeye başladı. Rüzgâr istikameti de lehimize. Dolayısıyla ülkemiz kıyıları için herhangi bir mahzur yok. Sadece o bölgede sınırlı bir alanı kirletmiş olacak. İlgili ülkeler zamanla oranın temizlenmesinin çaresine bakar."

Ruslar fueloil diyor
Rus yetkililerse önceki gün, Karadeniz'e yayılanın 2 bin ton fueloil olduğunu ve bölgede 8.5 milyar avroluk hasar yarattığını açıklamıştı. Buna ham petrolden daha hafif olduğu için daha hızlı yayılan ve bölgede 10 yıl etkisini sürdüreceği hesaplanan kirliliğin bertarafı da dahil. Öte yandan bölgede 50 kilometrelik hatta binlerce sukuşu, balık ve bazı yunusların öldüğü gözlenmişti.

Kaynak:Radikal

Editör: TE Bilişim