Geçtiğimiz hafta Cezayir açıklarında bir kuru yük gemisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki üçüncü kaptan Erman Sönmem'in cenazesi bugün gözyaşları arasında Şile'de toprağa verildi.
 
Geçtiğimiz hafta Cezayir açıklarında bir denizcilik firmasına ait Purki isimli kuru yük gemisinde, meydana gelen kazada hayatını kaybeden 25 yaşındaki üçüncü kaptan Erman Sönmem'in cenazesi bugün gözyaşları arasında Şile'de toprağa verildi.
 
Alınan bilgilere göre kaza, üçüncü kaptanın vardiyada olduğu sırada meydana geldi. Açıkta demirleyen gemiden limana çıkmak için filika indirildi. Havanın sert olması nedeniyle Çelik halatlar ile suya indirilen filikanın gemiye çarpması ile birlikte, filikada bulunan üç gemiciden birinin bacağı kırıldı ve iki gemici ile genç kaptan suya düştü. Kazada ayrıca kopan Çelik halat genç kaptan Erman Sönmem'e çarptı ve Sönmem diğer iki gemici suya düştü. Gemicilerden ikisi, bir süre sonra sağ olarak bulundu ancak genç kaptana ulaşılamadı. Olaydan birkaç gün sonra kaptanın ailesine de kaybolduğu haberi verildi. Daha sonra yapılan aramalarda kaptanın cansız bedeni, olay yerinden 20 mil uzakta bulundu.
 
GENÇ KAPTAN ERMAN'A HÜZÜNLÜ VEDA

Kaptan Erman Sönmem'in cenazesi, günler süren prosedür çalışmalarından sonra Türkiye'ye getirildi ve ailesine teslim edildi. Şileli olan genç kaptanın cenazesi, bugün Şile'deki evinin önüne getirildi. Genç kaptanın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazı için Hüseyin Keçici Camii'ne götürüldü. Acılı aile, kaptanın cenazesinin eve getirildiğinde sinir krizleri geçirdi, cenaze için gelen yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazını kıldıran ve bir hadisten örnek veren imam, "Denizde boğulan deniz emekçisi şehit olarak belirtilmiştir. Bu kardeşimizi de şehitlik mertebesinde yolcu ediyoruz" dedi.
 
Baba Adnan Sönmem, acısını kendisini taziyeye gelenler ile paylaştı. Erman Kaptan'ın cenazesi kılınan öğleyin kılınan cenaze namazının ardında aile mezarlığında toprağa verildi.
 

Editör: TE Bilişim