Ereğli açıklarında dün akşam saatlerinde batan VERA adlı 114 metre uzunluğundaki nehir tipi kuru yük gemisinin kayıp 8 personelinin aramalarına İstanbul'dan destek geldi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, termal kamera sistemi olan ve her türlü hava koşulunda hizmet verebilen modern SAR botu KIYEM-1'i arama-kurtarma çalışmalarına katılması için Ereğli'ye gönderdi.

KIYEM-1, Ereğli'ye ulaştı ve arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Ereğli'deki mevcut teknelerin ağır deniz şartlarında çalışamaması nedeniyle arama-kurtarma çalışmalarına dün gece yarısından sonra ara verilmişti. 

Konuyla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle: 

'31.01.2012 günü saat 19:30 civarında Karadeniz Ereğli önlerinde kuvvetli fırtınadan dolayı sığınmak amacıyla demirli vaziyette iken batan hurda demir yüklü Kamboçya bayraklı geminin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İstanbul'dan gönderilen KIYEM 1 can kurtarma botu ağır hava koşullarına rağmen gece görüş kameralarıyla çalışmalara aralıksız devam ediyor.
01.02.2012 günü saat 04:30 itibari ile halen 8 personel kayıp durumdadır.
Geminin tüm personelinin biri hariç Ukrayna uyruklu olduğu birinin ise Gürcistan uyruklu olduğu, 2. ve 3. kaptan ile kadın aşçının sağ olarak kurtarıldığı bilgisi alınmıştır.'

Editör: TE Bilişim