Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, fırtınadan halatları koparak karaya oturan kuru yük gemisinde mahsur kalan 9 mürettebatın kurtarıldığı bildirildi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, AA muhabirine, bakım ve onarımı için Madenci Gemi Sanayisi`ne ait iskeleye demir atan Hollanda Antigua&Barbados  bandıralı 6 bin 250 grostonluk "Gracechurch Harp" adlı kuru yük gemisinde mahsur kalan 9 mürettebatın sağ olarak tahliye edilip, ilçedeki bir otele yerleştirildiğini kaydetti.

Daha önce 12 olarak bildirilen mürettebatın 11 kişi olduğu, bunlardan 2`sinin dışarıda olduğu öğrenildi. Mürettebattan 2 kişi Ereğli Sahil Güvenlik Ekibi tarafından gemiye atılan halatla kurtarıldı, 7 kişi ise gemiye yanaşan Madenci Gemi Sanayiye ait vinçteki kafese çıkarak kurtuldu. Yaklaşık 15 gün önce bakım ve onarımı için Çengelburnu mevkisindeki Madenci Gemi Sanayisi`ne ait iskeleye yanaşarak demir atan kuru yük gemisi, fırtına yüzünden karaya oturmuştu. Olay yerine gelen "112 Acil Servis" ambulansı, kurtarma çalışmaları tamamlanıncaya kadar bekletildi.

Fotoğraf: Arşiv

Kaynak:AA

Editör: TE Bilişim