Kaybolan vinç operatörü 3 gün sonra bulundu


Erdemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, yeni yapılan Erdemir Limanı’ndaki kazada vinçlerin denize devrilmesi nedeniyle 3,5 ay işlemlerin durdurulduğunu söyledi.

Demirel, denizde kaybolan vinç operatörünün de dün öğle saatlerinde bulunduğunu bildirdi.

Erdemir Ofis Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Demirel, yeni yapılan Erdemir Limanı’nda cuma günü meydana gelen kaza hakkında bilgi verdi.

Kazadan sonra vinçle birlikte denize düşerek kaybolan operatör Tayfun Göktaş’ın cesedine ulaşıldığını belirten Demirel; “Bu kaza hepimizi üzdü. Erdemir büyük bir şirket, güçlü şirket, bir ağır sanayi. Bu tür kazalar olur, ancak can kaybı olması bizleri üzdü.” dedi.

Fabrikanın üretim ile diğer işleyişlerinde herhangi bir aksama olmayacağını belirten Demirel şöyle devam etti: “Kazanın meydana geldiği yer bizim yeni limanımız. Burada 150 bin tonluk gemilerden yük boşaltıyoruz. 2 büyük vincimiz var. 2 bin 500 ton cevher, 1500 ton saat kömür boşaltma kapasitesinde her biri 800 tonluk vinçler. Şu an yolda 2 büyük gemi var, bunları İskenderun limanımıza yönlendirdik. Kömür ve cevher gibi hammadde ihtiyaçlarımızı 65 bin tonluk gemilerle eski liman, yani ilk limanımızdan karşılayacağız. 3,5 ay içerisinde dışarıdan da destek alarak yeni vinçleri, daha modern elektronik sistemlerle kuracağız. Bu zamana kadar, işler Betticket eski limandan yürüyecek.”

(Cahit Kılıç, Ereğli, Cihan )

Editör: TE Bilişim