Erdoğan: 'Çöpleri denize dökmek ihanettir'

Antalya - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar gelen yönetimlerin arıtma tesisi ve katı atık depolama alanı konusunda yeterince hizmet üretmediklerini ileri sürerek, "Neden bu ihaneti yaptılar ülkemize? Çöpleri gelir de denize dökersen, bu bir ihanet değil de nedir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan biyolojik arıtma tesisi ikinci kısmı Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Antalya'da belediyecilik adına sembol bir yatırım yapıldığını belirten Erdoğan, 7 trilyon lira harcanarak kurulan biyolojik arıtma tesisi ikinci kısmından sonra üçüncü kısmının da kısa sürede bitirileceğini ifade etti.

Tören alanına gelirken kolektörleri gördüğünü kaydeden Erdoğan, "Bu kolektörlerle, arıtma tesisleriyle artık Akdeniz kirletilmeyecek. Nasıl atık sularımızı arıtıyorsak, şimdi katı atıklardan da Antalya'mızı kurtarmamız gerekiyor. Katı Gencobahis atıklardan kompost gübre ve enerji elde edilmelidir" diye konuştu.

Erdoğan, Manavgat İlçesi'nin yıllardan beri katı atıklarla kirletildiğini ve bu katı atıkların sızıntılarıyla da denizin kirletildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar gelen yönetimler, modern değil miydi, çağdaş değil miydi? Hani bunlar muasır medeniyet seviyesine ulaştıracaklardı bizi? Neden bu ihaneti ülkemize yaptılar, soruyorum. Neden? Bazen güceniyorlar. Bu çöpleri gelip de denizin kenarına, denize dökersen bu ihanet değil de nedir? Bu göz göre göre katliam değil midir? Bunu gören turist buraya gelmez. Şimdi Antalya'ya çöp depolama tesisleri de yapacağız. Çöplerin sızıntıları derelere, göllere akmayacak. Bizi izlemeye devam edin. Bunların hepsi yapılır. Yeter ki aşkınız, sevdanız olsun. Bunlar derdiniz olsun."

(Haberx.Com)

Editör: TE Bilişim