ERDOĞAN YILMAZ DOKUZ EYLÜL’DE ANILDI

Denizcilik camiasının duayenlerinden merhum Erdoğan YILMAZ Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda 15.05.2013 tarihinde düzenlenen bir anma toplantısı ile anıldı.

Erdoğan YILMAZ için gerçekleştirilen saygı duruşu ile başlayan törende ilk olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Güldem CERİT konuştu. CERİT konuşmasında, merhum Erdoğan YILMAZ’ın eğitim öğretime yaptığı katkıların ve desteklerin altını çizerek, ondan öğrendikleriyle denizciliğin geleceğini aydınlatmaya çalıştıklarını aktardı.

Erdoğan YILMAZ için hazırlanan kısa film gösteriminin ardından kendisinin özgeçmişi aktarıldı. Merhumun aile üyeleri başta olmak üzere, yakın çalışma arkadaşları, sektörün temsilcileri ve paydaşları, kendisinin eski öğrencileri Erdoğan YILMAZ ile yaşadıkları anıları ve deneyimleri dinleyenlerle paylaştı. Tecrübelerini aktaranlar arasında; Av. Ahmet ÇALIK, DTO İzmir Şube Başkanı Geza DOLOGH, Doç. Dr. Ender ASYALI, Yrd.Doç.Dr. Yusuf ZORBA, Öğr. Gör. Halil Hüseyin KESİKTAŞ, Yrd. Doç. Dr. Didem Özer ÇAYLAN, Kpt.Mustafa NURAN, Kpt. Erol ÇAĞLAR, Kpt. Altay ALTUĞ, Kpt.Celal ÜSTÜNBAŞ, Can ÖZGEN, Nur ÖZGEN, Yusuf ÖZTÜRK, Kenan YALAVAÇ, Emrah GEZGİN ve Kpt. Savaş ERCAN da yer aldı.

Konuşmaların ardından Erdoğan YILMAZ’a rahmet dilekleriyle anma toplantısı sona erdi.


Merhum Erdoğan YILMAZ’ın özgeçmişi:

1932 yılında Konya’da dünyaya gelen Erdoğan YILMAZ, babasının ilköğretim müfettişi olması nedeniyle ilkokula Adana’da, ortaokul ve lise eğitimine ise İzmir Karşıyaka’da devam etmiştir. Yılmaz, 1958 yılında İzmir Yüksek Ticaret Akademisi’nden mezun olarak eğitim hayatını tamamlamıştır.

Denizcilik sektörüne 1960 yılında Denizcilik Bankası Deniz Yolları İşletmesi Müdür Muavini olarak adım atan YILMAZ, 1997 yılında Turkon Holding İzmir Bölge Müdürlüğü’nde Acente Müdürü olarak göreve başlamıştır.

Erdoğan YILMAZ, 1988-2001 yılları arasında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2005-2009 yılları arasında ise Meclis Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

Erdoğan YILMAZ ayrıca, 1993 ve 2008 yılları arasında Deniz Nakliyecileri Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.


 

Editör: TE Bilişim