Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Umudunu Türkiye’ye bağlamış kişiler için mücadele ettikçe karşımıza engeller çıkartılıyor." dedi.

Erdoğan, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Millî İrade’ konulu konferansa katıldı. Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen programda, bazı bakan ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Buradaki konuşmasının başında, yakın dönemde yerlilik ve millîlik denince ilk akla gelen isimlerden biri olarak değerlendirdiği merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anan Erdoğan, Türkiye’de birliği, beraberliği, kardeşliği, geleceği koruma ve güçlendirmenin çabası içinde olduklarını; ayrım yapmadan dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, adaletsizliğe, haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Eğer mazlumların hakkını savunmazsak, bu millet ve bu ümmet bize hakkını helal etmez. Bunun için, ülkemizin böğrüne hançer saplamaya çalışan terör örgütüne karşı tavizsiz bir mücadele yürütüyoruz. Bunun için zor günlerinde, en küçük bir tereddüde dahi kapılmadan Suriye’deki, Irak’taki, Karabağ’daki, Kırım’daki, Türkistan’daki kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Bunun için, hiç çekinmeden, hiç geri adım atmadan ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyoruz."

Dünyadaki 195 ülkenin kaderinin, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 tane daimi üyesine terk edilemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şu eleştirilerde bulundu: "Dünyada şu anda 1 milyar 700 milyon Müslümanın bir temsilcisinin olmadığı BM Güvenlik Konseyi’nin adil karar alacağına ben inanmıyorum, nitekim bugüne kadar da bunu göremedik. 5 ülkenin 5’i de Hıristiyan. Sadece Asya, Avrupa, Amerika’nın temsil edildiği BM Güvenlik Konseyi’nin bu 5 daimi üyesi dünyayı temsil edebilir mi? Birinci Dünya Savaşı şartları içerisinde oluşmuş böyle bir yapıyı kabule mecbur değiliz. Reforme edilmesi lazım ve bunun yeniden ele alınması gerekir. Tüm dünya ülkelerinin temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyi’ne ihtiyacımız var şiddetle. İnşallah bu yıl BM Genel Kurulu’nda, daha önce de yaptığım konuşmalarda dile getirdiğim gibi bu yıl çok daha farklı bir şekilde bunu dile getireceğim, tekrar konuşacağım, tekrar anlatacağım. Ve İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde de gündeme getirdik. Bunları konuşacağız. Bu konuşmadan olmaz, anlatacağız, ağlamayan bebeğe süt vermiyorlar; bunu unutmayalım."

Erdoğan, umudunu Türkiye’ye bağlamış kişiler için mücadele ettikçe karşılarına engeller çıkartıldığını vurguladı.

Şair Abdürrahim Karakoç’un “Ellerin yurdunda çiçek açarken / Bizim ile kar geliyor gardaşım” dizeleriyle başlayan şiirinden dörtlükler okuyan Erdoğan, “Evet, ellerin yurdunda çiçek açarken bizim illerimize, bizim ülkelerimize, bizim şehirlerimize yağan karlar elbette ilelebet devam etmeyecektir. Bizim illerimizde çiçeklerin açtığı günleri hep birlikte inşallah göreceğiz, yakındır. Müslümana ümitsizlik yakışmaz, çünkü bizler inandığımız için üstün olduğumuzu biliyoruz." şeklinde konuştu.Cihan
Kaynak: cha