Dünyanın etrafını kas gücüyle dolaşma projesi kapsamında Atlas Okyanusu'nu kürek çekerek geçmeye çalışan Türk gezgin Erden Eruç, kasırga yüzünden Guadeloupe adasına sığınmak zorunda kaldı.

Programına göre 5-10 haziran arasında Kosta Rika'nın Limon limanına ulaşma amacında olan Eruç, uydu telefonuyla yaptığı açıklamada, "Son 3 gündür yol almaya çalıştım, ama çok zor. Uydu telefonundan bana kuzeyden ve batıdan tropikal kasırganın gelmekte olduğunu, devam etmem halinde kasırganın içine düşeceğimi belirttiler. İnat edip hayatımı riske atmaya gerek olmadığına karar verdim" dedi.

Eruç, 7-10 gün burada bekleyip doğudan gelen rüzgarların yeniden başlamasını bekleyeceğini belirterek, "Eğer rüzgar gelmezse maalesef Atlas Okyanusu'ndaki yolculuğumu burada noktalamak zorunda kalacağım. Çünkü daha sonra kasırga ve fırtınaların olacağı bir döneme girilir ve ben bu tekneyle devam edemem" diye konuştu.

95 gün sonra ilk kez karaya ayak bastığını ifade eden 45 yaşındaki Türk gezgin, kürek çekmekten vücudunun şeklinin değiştirdiğini ve bacaklarının inceldiğini belirtti.

Eruç, Atlas Okyanusu'ndaki yolculuğunu Guadeloupe adasında noktalaması halinde tekneyi karadan Kosta Rika'ya götüreceğini ve gelecek yıl Pasifik Okyanusu'nu geçmenin planlarına başlayacağını söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim