ERDEMİR'İN BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş.'nin özelleştirilmesinde, ön yeterlilik başvurusunda süre uzatımına gidildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyurusuna göre, Erdemir özelleştirmesinde daha önce 8 Temmuz 2005 olarak belirlenen ön yeterlilik için son başvuru tarihi 14 Temmuz 2005'e çekildi.

Buna göre, ön yeterlilik için katılımcıların 14 Temmuz perşembe Betorder günü saat 16.00'a kadar Özelleştirme İdaresi'ne başvurmaları gerekiyor.

Erdemir özelleştirmesi için 26 Eylül 2005 olarak belirlenen son teklif tarihinde ise bir değişikliğe gidilmedi.

Erdemir sermayesinin yüzde 46.12'sine tekabül eden her biri 500 Türk Lirası nominal değerde 449 milyar 985 milyon 479 bin 96 adet idare hissesi satış yöntemi ile blok olarak satılmak suretiyle özelleştirilecek.

ERDEMİR'in yüzde 46.12'lik bölümünün blok satışına ilişkin ihale sürecinde, kazanan firma ERDEMİR'in yüzde 3.17'sine karşılık gelen Türkiye Kalkınma Bankası'na (TKB) ait hisseleri de aynı koşullarla satın alacak.

Ön yeterlilik için başvuracaklar tüzel kişi ise tüzel kişinin, ortak girişim grubu (OGG) ise OGG'nin lider ortağının en az iki yıl aktif olarak sanayici tanımına uygun faaliyette bulunmuş olması koşulu aranacak. OGG lider ortağının OGG'de en az yüzde 30 paya sahip olması gerekecek.

İhale komisyonu, ön yeterlilik için 14 Temmuz tarihine kadar başvuruları alacak ve bunları takip eden 5 iş günü içinde değerlendirecek.

İhaleye katılabilmek için 40 milyon dolarlık geçici teminat koşulu da bulunurken, son teklifler 26 Eylül 2005 saat 16.00'ya kadar ÖİB'ye teslim edilecek.

ERDEMİR, Türkiye'nin tek entegre yassı çelik ve en büyük demir-çelik üreticisi olarak hizmet veriyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim