ERDEMİR'İ TÜRKLER ALSIN

Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, ERDEMİR'in özelleştirilmesinde gönüllerinden geçenin Türk firmalarının oluşturduğu konsorsiyumun kazanması olduğunu söyledi.

Akgerman, federasyonu oluşturan sektör temsilcilerinin de katılımıyla, yılın ilk 6 ayını değerlendirdi. Bu dönemde Türkiye'nin ham çelik üretiminin geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1.7 artışla 10.1 milyon ton olarak gerçekleştiğini ifade eden Akgerman, sektörün yakından takip ettiği en sıcak gelişmenin ERDEMİR'in özelleştirilmesi olduğunu söyledi.

Bülent Akgerman, 'Hiç şüphesiz Türk çelik sektörünün, dünya çelik sektöründe gerek ülke bazında ve gerekse çok uluslu şirket bazında gözlenen konsolidasyonun dışında kalması mümkün değildir. Ancak sektörün, Türkiye için azami katma değer üretecek şekilde, konsolide edilen değil, konsolide eden durumda olmasına, yurtiçindeki ve dışındaki şirketlerle bütünleşerek büyüyen bir konuma gelmesine ihtiyaç duyulmakta' diye konuştu.

Özelleştirmelerde yaşanan yerli yabancı tartışmasının serbest piyasa ekonomisine dayanan ülke ekonomisinde gündem teşkil etmemesi gerektiği görüşünü dile getiren Akgerman, 'Tabii ki Türk firmalarının oluşturduğu konsorsiyumun kazanması gönlümüzden geçen' dedi. Bülent Akgerman, ilk altı ayda tekstil ihracatının yüzde 10 artarak 2.4 milyar dolar, hazırgiyim Makrobet ihracatının da yüzde 9 artarak 6.9 milyar olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Akşam

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim