Erdek’te deniz 40 metre çekildi

BALIKESİR’in Erdek ilçesinde deniz suyunun sahilden 40 metre kadar çekilmesiyle su içinde adacıklar oluşurken, ilçede yine deprem söylentileri başladı. Geçen Eylül ayında aynı yerde denizin yaklaşık 100 metre çekilmesinden yaklaşık bir ay sonra merkez üssü Manyas olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmesi ilçede korkuya neden oldu.

Erdek ilçesi Düzler mevkii 80 Evler yazlık evlerinin bulunduğu bölgede geçen yıl 11 Eylül’de sular sahilden yaklaşık 100 metre çekilmişti. Bu çekilme ile sahile demirlenen tekneler karaya otururken, deniz içinde de küçük adacıklar oluşmuştu. O dönemde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada bölgede depremsel bir hareketlilik görünmediği, deniz çekilmesinin meteorolojik bir olay olabileceğini belirtilmişti.

Deniz suyu çekilmeden bir gün sonra normale dönerken, 20 Ekim’de ise merkez üssü Balıkesir’in Manyas ilçesindeki Kuşgölü olan ve Bandırma, Bursa, Yalova ve Kütahya’da da hissedilen 5.2 büyüklüğündeki deprem meydana gelmişti.

BU KEZ 40 METRE ÇEKİLDİ

Yaz sezonunun sona ermesi yüzünden tatilcilerin evlerine dönmesiyle sessizliği bürünen Erdek ilçesi Düzler mevkiinde deniz suyu dün sabah saatlerinde yaklaşık 40 metre sahilden çekildi. Bayram ziyareti için ilçeye gelen vatandaşlar, deniz içinde oluşan adacıklarda hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Eylül ayında meydana gelen çekilmeden bir ay sonra deprem meydana gelmesi, ilçede yine deprem olacağı yönünde söylentilerin yayılmasına neden oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada bölgede depremsel bir hareketlilik gözlenmediği belirtildi.


Erdem ÖZCAN/DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe

Editör: TE Bilişim