ERDAL İNÖNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSTANBUL- ABD'de vefat eden eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Erdal İnönü'nün cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

İnönü'nün cenazesi, Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenin ardından yürüyüş korteji eşliğinde toprağa verileceği Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi. Cenaze, toprağa verileceği yere yaklaşık 100 metre kala polis tören kıtası tarafından omuzlara alındı. İnönü'nün cenazesi omuzlarda taşınırken, vatandaşlar tarafından alkışlandı ve tabutun üzerine karanfiller atıldı.

Cenazenin defnedilmesi sırasında din görevlisi tarafından ''Dini vecibemizi yerine getirirken lütfen alkış yapmayalım'' uyarısında bulunuldu. Ardından İnönü'nün cenazesi defnedildi.

İnönü defnedilirken mezara ilk olarak eşi Sevinç İnönü ile diğer aile üyeleri toprak attı. İnönü için fahri hemşehrisi olduğu İzmir'in Dikili ilçesinden getirilen toprak da kabrine bırakıldı.

Törende daha sonra, Erdal İnönü için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Mezarlıktaki tören sırasında ''Aslan sosyal demokrat güle güle'', ''Türk soluna yön veren büyük lider'' ve ''Seni unutmayacağız'' yazılı pankartlar taşındı. Sevinç İnönü'nün de üzerinde ''Güzel insan, canım eşim, güle güle'' yazılı çelengi mezarın yakınına konuldu.

İnönü için mezarlıktaki törene, eşi ve ailesinin yanı sıra  çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve sanatçı katıldı. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim