BÜYÜKŞEHİR’DEN MEHMET ALİ’YE TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ’’sunucu Mehmet Ali Erbil’in İDO ile ilgili iddialarının doğru olmadığını’’ bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Erbil’in, 16 Marttaki televizyon programında dile getirdiği İDO ile ilgili iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

20 dakika beklendiği söylenen söz konusu aracın, Başbakanlığa ait resmi plakalı bir araç olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

’’Ancak, Sayın Mehmet Ali Erbil’in, ’aracın feribot alanına gelmesinin beklenmesi yüzünden bir gecikme yaşandığı’ iddiası doğru değildir. Ağır ve uzun araçlar feribotlara her zaman en son alınmaktadır.

Bütün araçlar feribota yerleştikten sonra söz konusu otobüs feribota alınmaya çalışılmış, ancak üzerindeki sistem ve ekipman nedeniyle başarılı olunamamıştır. Bu nedenle otobüs kara yoluyla yolculuğuna devam etmiştir. Hadise bundan ibarettir. Sayın Mehmet Ali Erbil’in iddia ve yakıştırmaları yersiz ve mesnetsizdir.’’

ERBİL NE DEMİŞTİ?

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, FOX’ta sunduğu “Çarkıfelek” programında, hafta sonu Bursa’ya giderken yaşadığı bir olayı anlatıp AKP’ye tepki göstermişti.

Bursa’ya İDO’nun hızlı feribotuyla gittiklerini anlatan Erbil, “İDO’da bir tek, iktidar yanlısı Kanal 24 yayımlanıyor. Onu da punduna getirmişler kardeşim, yani böyle bir şey yok. TRT olsa ona da razıyız. Onu da kılıfına uydurmuşlar” dedi.

Hızlı feribotun, AKP’nin seçim otobüsünü beklediği için 20 dakika geç kalktığını da anlatan Erbil, şöyle konuştu:

“Hani çoğulcu demokrasiydi? Hani insan haklarıydı? Kendilerine gelince yontuyorlar. Şimdi MHP’nin otobüsünü bekler miydi o İDO? Of of, bunlar küçük şeyler ama mide bulandırıyor. Tek partili döneme mi döneceğiz acaba? Yaa, siz böyle koyun gibi olursanız, döneriz ona göre.

Bunları da herkes söyleyemez. Ama biz kendimizi biliyoruz. Kanunlara saygılıyız. Allah’tan korkarız. Önemli olan herkesin bu duygular içinde olması. Başkalarının haklarına saygılı olacaksın ama maalesef işte. Çok zor günler bekliyor ülkeyi.”

 

Editör: TE Bilişim