EOGG; ERDEMİR İÇİN ÖİB'YE BAŞVURDU

Aralarında Kibar Holding, Turkon Holding, Auer, Borusan, Fiba Holding, MNG Holding ve KARDEMİR'in bulunduğu "Ereğli Ortak Girişim Grubu", ön yeterlilik için Özelleştirme İdaresi'ne (ÖİB) bugün başvurdu.

Ereğli OGG'den yapılan yazılı açıklamada, ERDEMİR özelleştirmesi, özellikle yassı demir çelik ürünlerini yoğun olarak kullanan sektör mensuplarını birinci dereceden etkileyeceği için çeşitli sektör mensupları tarafından Ereğli OGG'nin oluşturulduğu kaydedildi.

"Amacımız kesinlikle yabancı sermayeye karşı çıkmak olarak algılanmamalıdır" denilen açıklamada, bu OGG'nin bilhassa demir çelik sektöründe faaliyet gösteren veya ERDEMİR'in ürünlerini girdi olarak kullanan sektör mensuplarının bir sorumluluk bilinci çerçevesinde oluşturulduğu vurgulandı.

Ayrıca, ihracatta önemli paya sahip olan nihai Trbet yassı ürün kullanan sektör mensuplarının uluslararası rekabet gücünün artırılması ve konsolidasyon neticesinde büyüyen ve sayısı azalan tedarikçiler karşısında güçlü bir yerel kaynaktan hammadde temin imkanının devamının önem taşıdığı da vurgulandı.

Açıklamada, OGG'nin bu firmalarla sınırlı kalmayacağı, son tekliflerin verileceği Eylül ayına kadar hazırlıklarını tamamlayıp OGG'na katılacak bir çok firmanın bulunduğu da kaydedildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim