Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Engelliler Haftası çerçevesinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda bir günlük temsili askerlik yaptı.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda gerçekleştirilen askerlik yemin törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile çok sayıda rütbeli asker, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve engelli aileleri katıldı.

Zonguldak genelinden törene katılan 48 engelli asker, elbiselerini giydikten sonra yemin edecekleri masaların başına geldi. Engelliler saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı ve silaha ellerini koyup askerlik yemini etti. Engelliler adına konuşan Mülayim Deniz, bir günlük de olsa asker olmalarının kendi hayatlarında çok önemli olduğunu, kendilerine bu fırsatı veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ise konuşmasında bir günlüğüne bile olsa askerlik uygulamasının sadece Türkiye'de olduğunu ve bu uygulamada engellilerin askerlik duygusunu tattıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından bir günlüğüne asker olan engellilere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Babaannesi tarafından büyütülen Yusuf Çetin de yemin ederek askerliğini yapmış oldu. Sertifikaların verilmesinin ardından tören sona erdi.



Cihan
Kaynak: cha