Girne Üniversitesi, IMO, TC Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı denetiminde

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve T.C Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı denetiminde.

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi yaptığı iki milyon liralık yeni laboratuvar ve simülatör yatırımı ile Uluslararası Denizcilik Örgütü ile T.C Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’nın koymuş olduğu denizcilik eğitimi kriterlerinin en üst seviyesine ulaştı.

En Son Teknoloji Ürünü Laboratuar ve Simülatörlere 2 Milyon Liralık Ek Yatırım..

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin denizciliğin her alanında uluslararası asgari standartların çok üzerinde bir eğitim vererek dünya denizlerinde geleceğin denizcilik değer ve standartlarını oluşturmada öncü olmayı hedeflediği belirtildi.

Yapılan 2 milyon liralık ek yatırımın bu büyük vizyon ve hedefler çerçevesinde değerlendirilmesi kaydedilen açıklamada bu önemli yatırımla Girne Üniversitesi’nin Akdeniz’deki denizcilik yüksek öğrenimini daha ileri seviyelere taşıyacak durumuna geldiği vurgulandı. Bu doğrultuda uluslararası imalatçı şirketlerle bağlantı kurularak denizcilikte kullanılan birbiri ile uyumlu ve entegre IMO tarafından belirlenen kurallar ve STCW 2010 sözleşmesinde belirtilen şartlara uygun eğitim veren ve radar ekolarını yorumlama ve pilotlama teknikleri, IMO tarafından belirlenen kurallar ve uyarılar esasına göre çatışmayı önleme, hedeflerin uzaklık, kerteriz, rota ve hızlarının tespitini içeren, durumsal farkındalık sağlayan CPA, TCPA, rota ve hız değerleri gibi hedefle ilgili hesaplamaları icra eden Radar Pilotlama Laboratuarı (ARPA/Radar); STCW 2010 sözleşmesinde belirtilen şartlara uygun ve güverte personelinin telsiz haberleşme sistemlerini uygulamalı olarak öğrenmeleri, küresel deniz tehlike ve emniyet sistemi (GMDSS) şartlarını yerine getirebilecek her türlü uygulamayı sağlayan GMDSS Telsiz ve Haberleşme Simülatör Laboratuarı; normal ve acil durumlarda tanker operasyonları eğitiminin uygulamalı verilmesini sağlayan Sıvı Yükleme Simülatör Laboratuvarı’nın yansıra, Köprü üstü Simülatörü (Bridge), ECDIS Simülatörü (Electronic Chart Display and Information System), ve Makine Simülatörü (Engine Room) satın alındığı ifade edilen açıklamada bu son teknoloji ürünü sistemlerin, yalnız öğrenci eğitim ve öğretimi amaçlı olmayıp, her düzeydeki denizcilik eğitimine de uygun olduğunun altı çizildi.

Ülkemizin İlk ve Tek Denizcilik Fakültesi…

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi bünyesinde hizmete giren yeni laboratuvar ve simülasyon cihazları Kıbrıs’ta denizcilik yüksek öğrenimini uluslararası standartların üzerine taşıyacak. Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından öngörülen eğitim standartları doğrultusunda güncel ve kaliteli eğitim veren Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, satın alınıp Üniversite bünyesindeki tüm öğrenci ve Öğretim Elamanlarının kullanımına sunulan yeni laboratuvar sistemleriyle bu standartların çok üzerinde uygulamalı eğitim verme kapasitesine sahip oldu.

Prof. Dr. Mustafa Altunç: En Yeni Nesil Teknolojiyi Kullanarak Donanımlı Ve Nitelikli Yeni Nesil Denizciler Yetiştiriyoruz

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin hem Türkiye Cumhuriyeti ve hem de KKTC’nin taraf olduğu ‘Gemi Adamlarının Eğitimi Belgelendirilmesi ve Vardiya Standartları Sözleşmesi’ (International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers, 1978- STCW-78) sözleşmesi gibi uluslararası sözleşme, yönerge, uygulama ve prensiplerle uyumlu bir şekilde yüksek standartlarda kaliteli eğitim verdiğini belirten Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Altunç, yeni yapılan böylesi büyük yatırımların denizcilik eğitiminin kalitesinin artırılmasındaki önemine vurgu yaptı.

En yeni teknolojiyi kullanarak donanımlı ve nitelikli yeni nesil denizciler yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Altunç, yetiştirdikleri öğrencilerin dünyanın tüm denizlerinde Girne Üniversitesi’nden aldıkları seçkin eğitimle dünya denizciliğine katmış oldukları değerlerden ve göstermekte oldukları başarılardan gurur duyduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim