'SAP Forum 2007'de İstanbul deniz ulaşımında sunduğu SAP çözümlerini aktaran İDO, “En İyi SAP Kullanıcısı” ödülüne layık görüldü.

Yirmibeş farklı sektörden yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı SAP Forum 2007’ye sektörü temsilen katılan ve İstanbul deniz ulaşımında sunduğu SAP çözümlerini aktaran  İDO, “En İyi SAP Kullanıcısı” ödülüne layık görüldü. Törene katılan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy,  hızlı büyüme sürecinde SAP projelerini uygulamaya koyarak iş süreçlerinin etkinliğini artırdıklarını, bu sayede kurumsal iş süreçlerini daha verimli hale  getirerek finans, lojistik, insan kaynakları ile kurumsal yönetim ve karar destek süreçlerindeki ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. SAP’nin Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) çözümünün uygulandığı İDO’da, SAP uygulamalarıyla birlikte tüm iş süreçleri bilgisayar ortamına aktarılmış oldu. Teknoloji alanında önemli bir yatırım atağına geçen İDO, SAP’ın yazılım çözümleri ile maliyetleri azaltmayı, verimliliği ve karlılığı artırarak, İstanbul halkına vermiş olduğu hizmet kalitesini geliştirmeyi hedefliyor. Hızlı büyüme süreci ile birlikte  dev bir şirket haline gelen İDO için, sistemin entegrasyonu ve iş süreçlerinin etkinliğinin artırılması büyük önem taşıyor.  SAP çözümleri ile aynı işlemlerin tekrarlanarak yapılması önlenerek, kolayca ulaşılabilen detaylı ve tutarlı bir veri kaynağı oluşturuldu. Eski işlemler takip edilebilirlik kazandı, bilgi güvenliği ve işlemlerin standardizasyonu sağlandı.

İstanbul içinde ve Marmara Bölgesi’ndeki deniz ulaşımını sağlayan ve alanında dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan İDO; yıllık 91 milyon yolcu, 5.5 milyon araç, günlük 1200 sefer kapasitesi ile 92 gemiden oluşan bir filo ile müşterilerine hizmet veriyor. İstanbul’un artan trafik sorununu çözümünde deniz ulaşımının bir çıkış yolu olarak görülmesi hem İDO’nun önemini artırdı hem de deniz ulaşımına yapılan yatırımların önünü açtı.  2003-2007 yılları arasında toplam 18 adet gemi alımını ihale ederek 300 milyon dolarlık dev bir yatırım hamlesini başlatan İDO, hızlı büyüme süreci ile birlikte 90 gemi, 82 terminal, 3200 personel ve 314 milyon YTL’lik ciroya sahip dev bir şirket haline geldi

Alıntı: Lojiport

Editör: TE Bilişim