En büyük LNG Gemisi BP'den

BP Denizcilik, bu hafta içerisinde dünyanın en büyük likit doğal gaz tankeri (LNG) British Emerald'ı teslim aldı.

Tanker, iki farklı yakıtla çalışan dizel elektrik gaz tankerleri serisinin ilkini oluşturuyor. Gemi Hyundai'nin Ulsan'daki tersanesinde inşa edildi. British Emerald, 155.000 m3 kapasite ile dünyada bugüne kadar inşa edilmiş en büyük LNG gemisi oldu.

Bu teknoloji harikası geminin dizayn ve yapısı diğer LNG taşıyıcılara oranla yakıttan daha fazla tasarruf sağlıyor. Bu özellik yakıt maliyetinin daha az olmasını sağlarken gaz emisyon oranlarını da düşürüyor. İkili yakıt teknolojisi sayesinde dizel makinelere yakıt yük tanklarından gelen buharlaşmış gazla sağlanabildiği gibi makineler geleneksel dizel yakıtı ile de çalışabiliyor.

Gemi, günde 40 ton yakıt tüketimi ile 180 ton/gün yakıt harcaması olması gereken aynı büyüklükte bir LNG gemisinden çok daha tasarruflu.

4 dizel-elektrik makine ile gücünü sağlayan gemi, pervane gücüne fazlasıyla sahip. Gemi ayrıca liman manevraları için başiter ile de donatılmış.

British Emerald ve inşa edilecek kız kardeşi 288 Metre tam boya ve 44,2 metre genişliğe sahip.

Gemi hizmete girmeden önce 23 kişilik bir ekip gemiyi 10 gün boyunca yoğun bir programla sefere hazırlayacak.

BP, bu gemiyle dünya denizlerinde ticaret yapmak niyetinde.

Bu gemi, 4 gemiden oluşacak "Gem" sınıfı LNG taşıyıcı filosunun ilk gemisi. Diğer gemiler olan British Ruby, British Diamond ve British Sapphire 2008 yılı içerisinde teslim edilecek.

Kaynak: Shipping Times http://www.shippingtimes.co.uk/item709_britishemerald.htm
Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim