En Büyük Gemi V. Kerkis Boğaz'dan geçti

İstanbul Boğazından son 20 yılın  en büyük gemisi V. kerkis 2. kez bu kez yüklü olarak ukrayna dönüşü geçti. Geçişi Denizcilik Fakültesi öğrencileri ders olarak izledi.

V. Kerkis adlı 315 metre boyunda 206.000 dwt luk dökme yük gemisi, 205000 mt demir cevheri  yükü ile Istanbul Boğazı'na dün saat 1430 da girdi.

V. Kerkis'in Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kılavuz Kaptanlarından Ahmet Duran ve römorkörler Zübeyde Ana ve Kurtarma 4 eşliğinde gerçekleşen Boğaz geçişi  2 saat 10 dakikada tamamlandı.

Ukrayna'dan Çin'e Gidiyor

Ukrayna dan Çin e gitmekte olan V. Kerkis adlı Bahama bayraklı dökme yük gemisi, 1982 yılında Japonya da inşa edildi. Gemi, Ukrayna'dan ihrac edilen 205.000 Ton demir cevheri yükünü taşıyor.
 
Son 2 yıldır Ukrayna dan Çin'e aylık demir cevheri ihracatı 1.500.000 MT'a ulaşmış durumda. Ancak kış aylarında vagonların donmasından dolayı bu miktarlar aylık 750.000 tonlara düşebiliyor.

Kaptan Mustafa Can manevra dersini gemiyi izlerken yaptı
 
V. Kerkis adlı dökme yük gemisinin geçişini  İTÜ Denizcilik Fakültesi Fakültesi 3. sınıf öğrencileri de izledi.

Öğrenciler, hocaları kaptan Mustafa Can'ın manevra dersini denizde yapmasıyla Gözcü Acente'ye ait ücretsiz olarak tahsis edilen Gözcü 1 motoruyla gemiyi izlediler ve kaptan Mustafa Can'dan gerekli bilgileri aldılar.

Kaptan Mustafa Can'ın dersini, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kıdemli Kılavuz Kaptanlarından Mete Koçar ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Araştırma Görevlisi Selim Aksoy da izlediler.

Çanakkale Boğazından bu sabah girdi

Çanakkale Boğazına 0745 te girmesi planlanan V. Kerkis'in İstanbul Boğazı geçişi Gemi Kaptanı V. Kurash , Kılavuz Kaptan Ahmet Duran ve Gemi Trafik Baş operatörü Ali Şeyhun'un mükemmel işbirliği ile gerçekleşti.
 
Toplam 130 ton Bollard Pulluk (Kanca Gücü) Zübeyde Ana ve Kurtarma 4 römörkörleri V. Kerkis gemisine geçişte eşlik ettti.

Gemi Boğazlarımızdan geçişinde Türkiye'ye hizmet ve harç bedeli olarak toplam 200.000 USD bıraktı.

 

Editör: TE Bilişim