EMES’in adı“Arkas Line” olarak değiştiriliyor

Arkas’ın düzenli hat taşımacılığı yapan şirketi EMES Denizcilik ve Nakliyat A.Ş’nin ticari unvanı 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş. olarak değiştiriliyor. Şirket bundan sonra hizmetlerine “Arkas Line” marka adıyla devam edecek.

Ülkemizde ilk Türk bayraklı konteyner hat taşımacılığını gerçekleştirmek amacıyla Temmuz 1996'da kurulan EMES’in bir Arkas markası olarak anılmasından yola çıkılarak, şirketin ticari unvanının Arkas Konteyner Taşımacılık A.Ş. marka adının ise Arkas Line olarak değiştirilmesine karar verildi.

Akdeniz ve Karadeniz limanları arasında hat taşımacılığı yapan EMES Denizcilik ve Nakliyat A.Ş’nin sadece ticari unvanı değiştirildi. Bunun dışındaki tüm faaliyetleri  aynen devam eden şirkette unvan değişikliği nedeniyle 2010 yılı başından itibaren fatura gibi yasal ve ticari evraklarda yeni bilgilerinin kullanılması gerekiyor.
 
Filosunda, toplam taşıma kapasitesi 32.227 TEU olan 27 Türk bayraklı konteyner gemisi bulunan Arkas Line 2009 yılında toplam 270 seferde,  1.830 limana uğrak yaptı. İçerisinde “open top”, “high cube”, “flatrack”, “palletwide” ve “reefer” olan 51 bin TEU’luk konteyner parkı sayesinde taşımalarda özel çözümler sunan şirket 2009 yılında servis verdiği rotaları arttırdı. Akdeniz Ülkeleri ile Kanarya Adaları arasında köprü kurmak amacıyla Kanarya Adaları’na başladığı servisi devam ediyor. Yine 2009 yılının Kasım ayında DynaLiners haftalık bülteninde AXS-Alphaliner’dan alınan bilgiye dayanarak açıklanan dünya çapında konteyner hat işletmecileri sıralamasında 34’üncü sırada yer aldı.

Editör: TE Bilişim