Genel Merkezi İstanbul’da olan, çeşitli il ve ilçelerde şubeleri bulunan Denizaltını Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği (DESSOYAD)’nin emekli yaşamlarında da dayanışmayı sürdüren üyeleri, emekli denizaltıcı subay ve astsubaylardan oluşuyor. Düzenledikleri çeşitli etkinliklerde eşler ve diğer aile bireyleri de derneğe katkı veriyor. 

19 Eylül 2012 Çarşamba günü düzenlenen tekne gezisi ile Foça kıyıları ve adalarını tanıma fırsatı bulan denizaltıcılar, gördükleri güzelliklere hayran kaldılar, gün boyu mavi bayraklı koyların, masmavi denizin tadını çıkardılar. 
 
 
 
Geziye katılan 40 kişilik kafile Maymi gezi teknesi kaptanı Murat Oğuzbaş’ın rehberliğinde Siren kayalıkları, Atatürk Adası, Kosova Koyu, Metelik ve İncir adalarını turlayarak yöresel ve mitolojik bilgiler aldılar. Molalarda Foça’nın nefis balıklarının, yerel ürünlerinden yapılan salatalarının,meyvelerinin tadına vardılar. Denizde tertemiz bir havada çaylarını yudumladılar. 

Kafile başkanı, dernek yönetim kurulu üyesi Feridun Yaşbek; yıllarca zorlu koşullarda ve oksijeni kısıtlı ortamlarda görev yapan denizaltıcıların, ülke güzelliklerinin bir özeti gibi olan Foça’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 

DESSOYAD Kocaeli Değirmendere Şubesi üyeleri olduklarını belirten Feridun Yaşbek; “Foça’ya yıllar sonra, bu kez dinlenmek ve tatil için geldik. Görev yıllarımızda yapamadıklarımızı şimdi ailelerimizle birlikte yaşamaktan büyük haz alıyoruz. Anladık ki Foça’nın en güzel zamanı Eylül ayı. Rüzgarı tatlı, denizi ılık, su adeta cam gibi, koylar, adalar, siren kayalıkları harika. Atatürk Adası doğanın bir mucizesi gibi. Ulaşım konularında yardımcı olan Foça Belediyesi’ne ve tatilimizin güzel geçmesi için katkı koyan herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
Editör: TE Bilişim