Deniz Harp Okulu komutanı olduğu dönemde Balyoz soruşturmasını ve kendisinin terfi ettirilmediği iddiasını protesto etmek için Nazım Hikmet şiiri okuyarak istifa eden emekli Amiral Türker Ertürk hakkında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Türker Ertürk’e 10 bin lira para cezası verdi.

2014 yılında Türker Ertürk’ün gerçekleştirdiği ‘sessiz çığlık’ isimli eylemdeki konuşmada kullandığı ‘Faşist diktatör’ sözleri üzerine kendisi hakkında daha önce başbakana hakaret suçlaması ile dava açılmış ve 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı

Kararı temyiz eden ve Yargıtay'dan çıkacak kararı bekleyen Ertürk hakkında, 2015 yılında ‘Faşist diktatör’ başlıklı bir yazı kaleme alması üzerine Cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmıştı. İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza mahkemesinde duruşması görülen davada Türker Ertürk’ü avukatı temsil etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme Ertürk’ü 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, verilen bu cezayı da suçun işlenme şekli, meydana gelen sonuç, hapsin süresi, suçlunun kişiliği ve yargılama süresince pişmanlığa dair iradesi çerçevesinde değerlendirdiğini belirterek hapis cezasını 10 bin beş yüz lira adli para cezasına çevirdi.
Cihan
Kaynak: cha