Aden Körfezi'nde TCG Gökova Fırkateyni tarafından kurtarılan Tuna 7 adlı Türk Bayraklı geminin elektrik zabiti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e elektronik posta göndererek teşekkür etti.

Aden Körfezi ve Somali açıklarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları görevlerini başarıyla sürdürüyor. Aden Körfezi'nde görevli TCG Gökova Fırkateyni, 13 Ocak'da Aden denizinde bir yük gemisinde rahatsızlanan Kadir Üstünel'i hayata döndürdü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e, teşekkür amacıyla e-posta gönderen Üstünel, "Sayın Komutanım. Ben, uluslararası yük taşımacılığı yapan ticaret gemilerinde elektrik zabiti, elektrki mühendisi olarak çalışmaktayım. 13 Ocak 2013 tarihinde Aden denizinde başıma gelen ve sizlerin yardımları sayesinde hayata bağlanmamı sağlayan olay için siz değerli komutanlarıma çok teşekkür etmek istedim" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde de yayınlanan mektupta Üstünel, başından geçen olayı şöyle aktardı: "13 Ocak 2013 gece 22.00'de gemimiz Aden denizinde seyir esnasındayken rahatsızlandım. Ağrı gece 01.00'de başedilmez bir duruma geldi. Gemi kaptanımız olayın resmini çekip tele sağlıktan yardım istemesine rağmen sabaha kadar müdahale edilemeyeceğini bildirdiler. Olay esnasında askeri konvoy ile Aden seyri yapmaktaydık. Bir mil önümüzdeki Çin askeri gemisinden yardım istendi. Çin askeri gemisi durdu ancak telefonda yardım edebileceğini bildirdi. Tüm umutların bittiği anda bölgede bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Gökova gemisi imdadıma yetişti. Gökova gemisi sayın komutanı beni hayata bağlayan oldu. Allah binlerce kez razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin. Yaklaşık 80 mil uzağımızda bulunan Gökova gemisi, o anki havaya aldırış etmeden, üstelik botla ve korsan bölgesinde, hayatlarını tehlikeye atarak yardımıma koştular. Gökova gemisi doktoru Hasan Soysal komutanım tarafından yapılan müdahaleden sonra acenta kanalı ile acil olarak Umman Salalah şehrine hastaneye kaldırımdım. Aynı gün ameliyat ve yoğun bakımdan sonra şu anda sayesinde evimde, eşimin, çocuğumun, annemin, babamın yanındayım. Allah binlerce kez razı olsun. Allah başımızdan eksik etmesin."

Gemi TUNA 7 gemisi

DenizHaber'in yaptığı araştırmada söz konusu geminin Horizon Gemi İşletmeciliği'ne ait 165 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi M/V  TUNA7 olduğu anlaşıldı.

Gemi önce Ankara'daki Tele Sağlık Merkezi'ni arayarak yardım istemiş. Ancak gemininkalkış limanının İssrail limanı olması nedeniyle Umman hastanelerinin hastaya sorun çıkartabileceği değerlendirmesi yapılmış.

Konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı AAKKM Merkezi bilgisi şöyle:


"14.01.2013 günü saat 14:28'de Tele Saglik Merkezi arayarak TUNA 7 isimli gemide bir personelin rahatsizligi nedeniyle operasyon geçirmesi gerektigi ve ivedilikle tahliyesini talep etmistir. Ancak, geminin son ugrak limaninin Israil olmasi sebebiyle hastanin hastaneye sevk edilecegi ülke olan Umman makamlarinca sorun teskil edebilecegi ifade edilmistir. Durum Disisleri Bakanligi'na yazi ile bildirilerek yardimlari talep edilmistir. 15.01.2013 günü saat 06:30'da Umman'in Salalah Limani'nda hasta personel hastaneye sevk edilmiştir."

"Minnet Borcu, Can Borcu" konulu elektronik posta şöyle:

Editör: TE Bilişim