Filistin Konvoyu'nda kriz

Mısır’ın Filistin Konvoyu'nda bulunan Amerikalılara ait 57 araca el koymak istemesi üzerine konvoydaki 500 kişi Ariş limanında protesto eylemi başlattı. Limanın kapıları kırılarak iki tır ile barikat kuruldu. Liman'ın etrafı yüzlerce Mısır Çevik Kuvvet polisi tarafından kuşatıldı.

Mısır’ın konvoyda bulunan Amerikalılara ait 57 araca el koymak istemesi üzerine konvoydaki 500 kişi Ariş limanında protesto eylemi başlattı. Sloganlarla Mısır’ı telin eden grup daha sonra limanın kapısına yöneldi. Limanın iki demir kapısı yerinden söküldü. Konvoydakiler sabahtan beri bekledikleri limandan dışarı çıktılar. Mısır çevik kuvvet polisleri gruba müdahale edilmek üzere dış kapının önüne koşullandırıldı. Mısır çevik kuvvet polislerine sürekli takviyeler yaparak eylemcilere göz dağı vermek istedi. Polis ve panzerlere ek olarak itfaiye ekibi de geldi.

17 ülkeden 500 insan, Mısır’ı protesto eylemine saatlerce devam etti. Mısır sabrımızı taşırma, İsrail’in suçuna ortak olma şeklinde sloganlar atıldı.

Konvoydakiler daha sonra limanın kapısına iki TIRı getirerek barikat kurdular.

Grupta bulunan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İngiliz Parlamenter George Galloway, Türk milletvekilleri Hüsnü Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Secarettin Karayağız ve Hasan Murat Mercan Mısırlı yetkililerle sorunu çözmek için görüşmelerini sürdürüyor. Sorunun çözülmesi için Türkiye Dış İşleri Bakanlığının da devrede olduğu bildirildi. Türkiye’deki Mısır büyükelçiliği Dış İşleri Bakanlığı’na çağrıldı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim