Ekol Denizcilikle ilgili 'bir kısım medya'da kapatıldı şeklinde haberler yapılırken, kuruluşun internet sitesinden yapılan açıklama kafaları karıştırdı.

Açıklamada, 'Kurumumuza yönelik olarak son zamanlarda sosyal medyada gündeme getirilen ve doğru olmayan “Kapandı” söylemleri gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumumuz, her zaman olduğu gibi gemiadamlarımızın ihtiyacı olan her türlü eğitimi ulusal ve uluslararası standartlarda vermeye devam etmektedir. Kısa bir süre de olsa sürdürülen bu karalama kampanyası, kurumsal yapımızı daha da güçlendirmiş, çalışanlarımızı motive etmiş, daha da önemlisi bizleri kursiyerlerimizle ve çalıştığımız firmalarla bütünleştirmiştir. Bu vesile ile tüm paydaşlarımız ve gemiadamlarımızın mübarek Kurban Bayramını Kutlar, EKOL Denizcilik olarak, kapılarımızı siz değerli kursiyerlerimize sonuna kadar açmaya devam edeceğimizi bilgilerine arz ederiz.' denilirken, yapılan ve karalama haberleri olduğu iddia edilen haberlerle ilgili hukuksal yola başvurulup başvurulmadığı belirtilmiyor. 

Öte yandan, kuruluşun dayanak yapılarak kapatıldığı iddia edilen 670 Sayılı KHK'da Ekol denizciliğin adı geçmiyor. 

Ekol Denizcilik resmi web sitesinin .tr uzantılı adresten hala yayında olması, "şirket kapatılmadı" algısını yükseltirken; karalama kampanyaları eğer gerçekten karalama kampanyası ise bu konuda ne yapacağı ayrı bir soru işareti olarak merak ediliyor. 
Editör: TE Bilişim