İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (İTÜ DEFAMED) önceki gün Meclis Ulaştırma Komisyonundan geçen ve Denizcilik eğitimi veren kurs niteliğindeki eğitim kurumlarına üniversite mezunları ile aynı düzeyde yeterlik belgesi verilmesine kapı açtığı için; "Üniversitelerin haksız rekabete tabi tutularak kalitesinin düşmesine yol açacağı ve genelde Denizcilik Eğitimini kalitesinin düşeceğine neden olacağı" savıyla ilgili meslek kuruluşlarınca yoğun eleştirilere maruz kalan Kanun Tasarısı ile ilgili birbildiri yayınladı.

Bildiri şöyle:

"491 sayılı ‘’Denizcilik Müsteşarlığının  Kuruluş ve Görevleri  hakkında  kanun hükmünde  kararnamede  değişiklik yapılmasına  dair  kanun tasarı’’ içeriğine  eklenmek üzere  Sayın Başbakan ve 22 bakan  imzasıyla  TBMM  ‘’ Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm ‘’ komisyonuna sevkedilen ve ‘’ AK PARTİ HÜKÜMETİ  ‘’ tarafından  hazırlanıp,  Denizcilik  Müsteşarlığınca   savunulan  ‘’ ÖZEL KURSLAR’ ın ‘’ önü  açılması adına verilen  kanun tasarısı 06.01.2005 tarihinde  tüm  gayret ve çabalarımıza  rağmen  komisyonda görüşülerek maalesef  benimsenerek geçmiştir.  
Toplantı  komisyon başkanı AK Parti  Samsun M.Vekili Sayın Mustafa DEMİR tarafından  görüşülmeye  açılmış ve  tasarının tümü  okunarak  tasarı üzerinde görüş bildirmek isteyenlere  söz vermiştir.

Mezunlar Derneğimiz  adına  dinleyici olarak katılan Yönetim Kurulu Başkanımız  Kapt. Atilla KOCATAŞ’ a  komisyon başkanının  Gencobahis söz vermesi üzerine bu  kanun tasarısı üzerindeki tüm endişlerimizi  ve  kazanılmış tüm yargı kararlarına dikkat çekerek Denizcilik eğitim kalitesinin düşürülmesi adına hazırlanan  ilgili maddelerin  bu kanun tasarısı hükmünden  çıkarılması  talebinde bulunarak diğer konuşmacıların savundukları tezlere  de  karşı çıkmıştır. 

YÖK adına katılan Doç. Dr. Deha ER  bu konuda hazırlanmış tasarının teknik hatalarla dolu olduğunu dikkat çekerek  böyle bir tasarıya ihtiyaç bulunmadığını  eğitim kalitesinin düşürülmesi adına  hazırlanan bu tasarının dünyadaki gelişme ve uygulamaları  anlatılarak bu tasarıya gerek duyulmaması gerekliliğini vurgulamıştır. 

AK parti M.Vekili Sayın Cengiz Kaptanoğlu DTO odası Y.Kur.Başk Metin Kalkavan , Halim Mete  ve Tüdev  temsilcisiyle  katılmışlardır.  

Denizcilik Müsteşarlığından  tasarıyı savunmak üzere  bir tek  İsmet YILMAZ  müsteşar kimliğiyle katılmıştır.
AK parti milletvekillerinin Hükümet  tarafından  gelen bir tasarıyı  kabul etmeme gibi  bir anlayış içersinde  olamıyacakları  nedeniyle  tasarı uzun müzakereler  sonucunda tüm çaba ve gayretlerimize rağmen  benimsenmiştir.   

Bu tasarı görüşmeleri esnasında CHP Kastamonu Milletvekili  Sayın   Mehmet YILDIRIM  haklı davamızı  sonuna kadar savunarak  yaptığı etkin  ve keskin  konuşmalarla örgün eğitime  destek vermiş  ve bu tasarıya karşı çıkmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Tasarının  benimsenmesi   neticesinde  TBMM  sevkedilerek  çok yakın bir zamanda   oylamaya  sunulacaktır. 
Bu konuda tüm gayret ve çabalarımızı  haklı  Demokratik Hukuk mücadelemizi sizlerden alacağımız  dayanışma gücüyle  sonuna kadar  sürdüreceğiz

. "
Editör: TE Bilişim