Senirkent İlçesi Gencali köyünden Eğirdir Gölü'ne açılan dört balıkçı kayığından biri dönmeyince ekipler seferber oldu. Sisli havada gölde yönlerini kaybeden baba oğul, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile Eğirdir Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, 25 Ocak perşembe günü saat 16:00 sıralarında meydana geldi. Eğirdir Gölü'ne balık tutmak üzere her bir kayıkta iki kişi olmak üzere dört kayık açıldı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 balıkçı kendi kendi imkanlarıyla karaya ulaşmayı başardı ancak Recep Çimen (40) ve oğlu Abdurrahman Çimen (15)'den bir süre haber alınmadı. Bunun üzerine balıkçılar durumu 112 Acil Servis'e bildirdi.Acil Servisin bilgi vermesiyle İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tam donanımlı araçla birlikte 6 kişilik ekiple olay yerine ulaştı ve arama kurtarma çalışmalarına başladı. Ekibe Eğirdir Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği'nin (EKO-BİR) 3 kişilik bot ekibi de katıldı.
Isparta İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Osman Demiray, gölde sis nedeniyle yönünü bulamayıp mahsur kalan balıkçı baba oğulla bir süre sonra cep telefonuyla bağlantı kurulduğunu belirterek şöyle konuştu: "Olumsuz hava koşullarına rağmen baba oğulla irtibatı sağlamayı başardık. O andan itibaren sürekli telkinlerde bulunduk. Uyumamalarını, hareketsiz kalmamak için sürekli kürek çekmelerini istedik. Moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak iletişimin kopmamasını sağladık. Bu sırada kayıp balıkçılar Gelendost'un Yenice köyünden göle yakın bir noktada açılmış balıkçı kayığına rastladı. Bu da kayıp balıkçıları rahatlattı. Ardından EKO-BİR'e bağlı bot gece 03:00 sıralarında kayığa ulaştı ve baba oğlu alarak karaya çıkardı. Şu an sağlık durumlarının iyi olduğu bilinmekte.

Editör: TE Bilişim