Ege'nin Dış Ticaret Kapısına Giden Yollar Açılıyor

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, Nemrut Körfezi’ndeki limanlara giden Yeni Foça yolunun onarımı ve asfaltlanması için harekete geçmesi, denizcilik sektörünü memnun etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, yıllardır takipçisi oldukları ve çözülmesi için mücadele eden kurum ve kuruluşlardan biri olarak bu meselenin çözümü için harekete geçilmesini büyük sevinçle karşıladıklarını bildirdi. Aliağa ilçesinden, Ege Bölgesi’nin dış ticaretinin yaklaşık yarısının yapıldığına dikkat çeken Öztürk, “Ülkemizin ve bölgemizin dış ticaret yükünü omuzlayan bölgeye bu yollar yakışmıyor. Demir çelik fabrikalarına hurda taşıyan kamyonların kullandığı Yeni Foça yolunu, aynı zamanda denizcilik ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, bölgede yaşayan ve çalışan insanlarımız da kullanıyor. Satıh bozukluğu ve trafik yoğunluğu, can ve mal emniyeti açısından ciddi riskler oluşturuyor. Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’nun, yolun 1,5 kilometrelik bölümünün asfaltlandığını, diğer bölümlerinin de imar değişikliğinden sonra onarılacağını açıklaması bizi mutlu etti. Nihayet yıllardır dile getirdiğimiz sorunun çözümü için adımlar atılıyor. Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. 5 kilometrelik yolun geri kalan bölümünün de çok kısa sürede onarılıp asfaltlanmasını bekliyoruz.” dedi.

‘İZMİR-ALİAĞA YOLU HIZLANMALI’

İzmir-Aliağa yolunda özellikle iş saatlerinde yoğunluğun devam ettiğini belirten Öztürk, kısa sürede hizmete girmesi beklenen Petlim Limanı ile 1 milyon konteyner TIR’ının trafiğe dahil olacağını söyledi. Günde 40 bin araba geçişinin olduğu yolun çok büyük bir yoğunlukla karşılaşacağını vurgulayan Öztürk, “Aliağa’daki başdöndüren büyümeye, altyapı ayak uyduramıyor. Mevcut gömlek, bu vücuda dar geliyor. Biz şu an Menemen’e kadar ulaşan Aliağa-İzmir Çevre Yolu’nun bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca yük trafiğini rahatlatmak için bölgedeki demiryolu yatırımları acilen hayata geçirilmeli. Aliağa’ya mutlaka lojistik merkez kazandırılmalı. Nemrut Körfezi’ndeki limanları birbirine bağlayacak yollar hayata geçirilmeli. Altyapı eksiklikleri tamamlandığı takdirde bölgedeki limanlar ve sanayi tesisleri daha verimli çalışacak, Aliağa bölgesi Türkiye’nin en önemli dış ticaret kapısı olacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim