Egemen Kaptanın Sırrı Çözülemiyor

54 gün önce ikinci kaptanı olduğu gemi İstanbul Boğazı'ndan geçerken kaybolan Egemen Atay'ın eşi Sevil Atay, eşinin öldürüldüğünü ya da kaçırıldığını iddia etti.

İzmirli Egemen Atay'ın, ikinci kaptan olarak çıktığı seferde gemi İstanbul Boğazı'ndan geçerken kaybolmasının üzerinden 56 gün geçmesine rağmen olayla ilgili tek bir ipucu bile bulunamadı. Atay'ın acılı eşi Sevil Atay, "Eşimin ne ölüsü ne dirisi bulundu. Yok, yok, yok... Denize düşmüş olsa, cesedi bu kadar sürede bir yerde karaya vururdu, ya da denizde cesedi görülür ihbar edilirdi, ya da elbisesinin en azından bir parçası bulunurdu" dedi.

"Eşim ya öldürüldü, ya da kaçırıldı" diyen acılı eş, "Bana göre kaza veya intihar söz konusu değil. İntihar edecek hiç bir şeyi yoktu, ne maddi ne de manevi sıkıntısı vardı. Eşimin kaybolmasının sır perdesinin bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz." diye konuştu. Sevil Atay, eşinin son görüşmelerinde kendisine birinci kaptanın "Gürcü personele dikkat et" dediğini anlattığını dile getirdi. Hiç ipucu yok Fas'tan Romanya'ya gübre taşıyan gemide İstanbul Kumkapı'da

ikinci kaptan olarak ilk görevine başlayan 33 yaşındaki İzmirli Egemen Atay, 20 Nisan tarihinde uyumak için kamarasına çekildi. Ancak, genç kaptandan bir daha haber alınamadı. Karadeniz'e doğru ilerleyen gemideki olay ise, saat 04.00'de İstanbul'a 40 deniz mili uzaklıkta dümene geçmesi planlanan Egemen Atay'ın, görevine gelmemesi üzerine ortaya çıkmıştı. Olayın üzerinden 54 gün geçmesine rağmen Atay'dan geriye kalan tek bir ipucuya bile ulaşılamadı.

Savcılığın araştırmasında, Egemen Atay'ın son olarak gemi kaptanıyla güverte üzerinde konuştuğu, ardından da dinlenmek üzere kamarasına çekildiği belirlendi. Kayıp kaptanın, cep telefonundan da en son İzmir'deki eşi Sevil Atay ile görüştüğü tespit edildi.

Sevil Atay, "Kaybolduğu gece beni aradı ve kamarasına gittiğini ancak orada telefonu çekmediği için dışardan aradığını söyledi. Bana gemideki çalışma koşullarının da iyi olduğunu anlattı. Morali bozuk değildi. Sonra onun kaybolduğu haberini aldık. Eşim intihar etmez, çünkü maddi-manevi hiçbir sorunu yoktu.

Gemiden düşmüş olamaz çünkü çok tecrübeli bir denizciydi. Düşse de boğulmaz çünkü çok iyi yüzüyordu. Ben gemide tanık olmaması gereken kötü bir şeye tanık olduğu için öldürüldüğü veya kaçırıldığına inanıyorum. İki çocuğumuz var, her geçen gün acımız daha da artıyor. 54 gün geçti. Ölmüş dahi olsa cesedi bir şekilde bulunurdu. Kafamızda çok soru işareti var ve bunlara da kimsenin cevap verdiği yok" dedi.

Vicdanlara seslendi

Bu arada Sevil Atay'ın dün facebook'ta yaptığı çağrı da yürekleri dağladı. Sevil Atay, "Vicdanınıza sesleniyorum. Birşey bilen, gören, duyan varsa diye. 2 çocuğumuz baba diye ağlıyor. Lütfen susmayın" diyerek olayla ilgili bilgisi bulunanlara seslendi.

Editör: TE Bilişim