Ege Açıkdeniz Yat Kulübü'nün (EAYK), Sığacık- Kuşadası- Didim- Samos- Sığacık rotasında düzenlediği Antik Limanlar Regattası (MEDPORTS) sona erdi. EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, regatta için hedef büyüttüklerini belirterek, "Gelecek yıl uluslararası düzeyde yapılması için Yunan kulüpleriyle temasa geçtik" dedi.

EAYK üyeleri ve üye olmayan bazı denizcilerin 24 tekne ile katıldığı dokuz günlük regattanın kapanışı, İzmir'in Seferihisar İlçesi Sığacık mahallesinde bulunan Teos Marina'da yapıldı. Marinanın 'evinize hoş geldiniz' partisinde, denizciler yeni bir regattada buluşmak üzere sözleşti. EAYK Komodoru Mehmet Yaşar Akçay, regatta ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 24 teknede 64 katılımcı ile gerçekleştirilen hem denizcilerin kaynaşmasını sağlayan hem de antik limanların ziyaretini kapsayan MEDPORTS'u başarıyla tamamladıklarını söyledi. Sığacık'tan aralarında İstanbul Kalamış Marina'dan gelen iki teknenin de bulunduğu 12 tekne olarak vira bismillah dediklerini ve ilk olarak Kuşadası'na gittiklerini belirten Akçay, buradan dokuz, ardından gidilen Didim'den de üç teknenin regattaya katıldığını kaydetti.

Didim'den 24 tekne olarak Yunanistan'ın Samos adasına geçtiklerini anlatan Akçay, regattanın bu bölümünün kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Akçay, "Hem Türk-Yunan dostluğu hem de iki ülke denizcilerinin kaynaşması anlamında çok önemli bir adım oldu. Buradaki temaslarımız sırasında regattanın gelecek yıl uluslararası düzeyde yapılması için Yunan kulüpleriyle temasa geçtik. Samos Marina Müdürü Spiros Moustakas bize bu konuda çok yardımcı oldu. Gelecek yıl hem katılımcı sayısını artırmayı hem de rotayı genişletmeyi düşünüyoruz. Bunu da en çok regatta katılımcıları istedi. Bu çerçevede gelecek yıl hazırlıklarına şimdiden başlayacağız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim