Ege'nin İki Yakası Kopmayacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, Atina'da Yunanistan Denizcilik Bakanı Panagiotis Kouroumplis ile yaptığı görüşmeden çıkan sonuçlar, denizcilik ve turizm sektöründe büyük heyecan ve memnuniyet yarattı.

Bakan Arslan’ın, Türkiye-Yunanistan arasında turizm ve denizcilik alanında işbirliğinin geliştirme ve sorunların çözümü konusunda irade konduğu ve bu kapsamda yolcu gemileri ve feribotların seferlerinin devam edeceği açıklamasını değerlendiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, iki ülke arasında geçen ay sonunda ticari yatların tutulmasından dolayı başlayan sıkıntının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Bakanlık personelinin büyük gayretleriyle çözüm noktasına geldiğini ifade etti. Öztürk, “Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımızın yöneticilerine müteşekkiriz. Atina’da yapılan görüşmeler sonucunda ülkemizin Ege kıyıları ile Yunanistan’ın Ege adaları arasındaki seferler devam edecek. Ege’nin iki yakası kopmayacak. Karşılıklı yolcu gemileri ve feribot seferleri sürecek. Ülkemiz vatandaşları Yunan adalarına gitmeye, Yunan misafirlerimiz turizm bölgelerimize gelmeye devam edecek. Ticari yatlara yönelik düzenleme de en kısa sürede hayata geçecektir” dedi.

Türkiye ve Yunanistan’ın aynı denizi paylaşan iki dost ülke olduğunu vurgulayan Öztürk, “İki ülkenin deniz turizminde işbirliğine devam etmesi sayesinde Ege geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de dostluğun, kardeşliğin denizi olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim