Ege'nin İki Yakası'nı Birleştirecek Proje, Genelkurmay Onayı Bekliyor

Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı Beledesi’nde belediyenin girişimiyle yapılması planlanan liman, marina ve gümrük kapısı için son aşamaya gelindi. Tüm hazırlıkları tamamlanan ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan da onay alınan liman ve marina, gümrük kapısı için Genelkurmay’dan izin bekliyor.

Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü, liman yapılması için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirterek, ÇED raporu alınan ve zemin etüd çalışması yapılan projenin İstanbul Teknik Üniversite tarafından hazırlandığını ve sadece gümrük kapısı açılması için Genelkurmaydan onay beklediklerini söyledi. Güzelçamlı'da mevcut balıkçı barınağının bulunduğu bölge için hazırlanan projede, 200 yat kapasiteli marina ve feribotların yanaşacağı 3 iskeleli limandan oluştuğunu anlatan Belediye Başkanı Bayaözlü, 45 trilyon keşif bedelli limanın inşası için Avrupa Birliği’ne hibe yardımı talebinde bulunduklarını kaydetti.

Liman projesinin Ege’nin iki yakasını birleştireceğini anlatan Bayaözlü, “Sisam adasının Pitagorion belediyesi ile anlaşma yaptık. Ortak proje sonucu günde 3 kez karşılıklı feribot seferi yapılacak. Liman, marina ve gümrük kapısının hayata geçmesi ile beldemize ekonomik ve sosyal canlılık gelecek” dedi.

Bu arada, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Güzelçamlı’ya yapılması planlanan liman için Güzelçamlı Belediye Başkanı Bayram Bayaözlü ile birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüştüklerini açıkladı. Limanın Güzelçamlı Beldesi’ne hayat vereceğini anlatan Erdem, Bakan Yıldırım’ın da projeye çok sıcak ve olumlu yaklaştığını ve bu konuda Ulaştırma Bakanlığı’ndan gerekli onayın alındığını söyledi.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim