İddialara göre Yunanistan, Türkiye'den hareket eden 2 botun Yunan karasularına doğru hareket ettiği bilgisini paylaştı. Botta Mamaris'te aranan darbeci askerlerin olma ihtimaline karşı Türk uçakları havalandı.

İddialara göre Yunan kaynaklar tarafından "Türk karasularından Yunan karasularına doğru içinde ne olduğunu bilmediğimiz 2 bot hareket ediyor" bilgisi paylaşıldı.  Tespit için Türk uçakları botları incelemek üzere gönderildi.

Reuters'ın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre F16'ların Yunan karasularında kayıp Türk Sahil Güvenlik botu bulunduğu iddialarını kontrol etmek amacıyla havalandığını açıkladı.Yunanistan karasularında Türk botu bulunduğu iddiası üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların kontrol için bölgeye gönderildiği belirtildi. Reuters'a bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, deniz kuvvetlerinden bir unsurun da kontrol için bölgeye yönlendirildiğini belirtti.

DHA'nın geçtiği haberde ise "Yunanistan karasularına geçmeye çalıştığı tespit edilen 2 Türk sahil güvenlik botuna Türkiye’den kalkan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla operasyon düzenleniyor" denildi.

Akşam satlerinde 2 Türk askeri botunun Yunanistan karasularına girmek için Yunan Savunma Bakanlığı'ndan izin istediği iddia edilmiş ancak bu iddia doğrulanamamıştı.
Editör: TE Bilişim