Rize'nin Çayeli ilçesinde Limanköy Limanında alabora olan Alican S adlı gemide hayatını kaybedenTarık Yılmaz'ın (33) aslen Erzurumlu olduğu ve İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi.

"Alican S" adlı kuru yük gemisinin, Çayeli ilçesinde Limanköy Limanı'nda, Ünye Çimento'ya çimento hammaddesi boşaltırken yan yatmasının ardından Sahil Güvenlik, Rize Valiliği Arama ve Kurtarma ile Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü ekipleri tarafından başlatılan çalışma sona erdi.

Karadeniz Dalgıçlar Spor Kulübü Başkanı ve Rize Valiliği Arama Kurtarma dalgıcı Rıza Birkan, yaptığı açıklamada, olay sonrası 2 saatlik çalışma ile kayıp gemi adamı Tarık Yılmaz'ın (33) cesedine ulaşıldığını ve cesedin Çayeli İshakoğlu Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldığını bildirdi.

Geminin ana yakıt tankları ile diğer bölümlerini de kontrol ettiklerini vurgulayan Birkan, ''Kontrollerde yakıt tanklarında herhangi bir sızıntı yoktu ancak kaptan köşkünün olduğu bölümde ufak bir yağ ve yakıt sızıntısı vardı. Bu nedenle herhangi bir çevre kirliliği yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı'' diye konuştu.

Dalgıç Zafer Koçal ise yaptığı açıklama da bugün 11 sularında gerçekleşen olayda bir kardeşimizi kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum.  Olmaması gereken bir olay oldu.

Tarık Yılmaz'ın (33) aslen Erzurumlu olduğu ve İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim