2.E-Ticaret’te Lojistik Konferansı Düzenlendi

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi 29 Nisan 2014 Tarihinde 2. E-Ticaret’te Lojistik Konferansı’nı Düzenlendi.

E-Ticaretçiler Önümüzdeki 5 Yıl İçinde Sevkiyat Yapamayacak Duruma Gelecekler Artan e-ticaret hacmi ve beraberinde getirdiği yoğun lojistik faaliyetler özellikle İstanbul ilinde önemli trafik sıkıntısı yaratıyor.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği E-Ticaret’te Lojistik Konferansı’nda sektör temsilcileri eğer önlem alınmaz ise 5yıla varmadan İstanbul’da trafik yüzünden sevkiyat yapmanın bir hayal olacağını belirtti. E-Ticaret hacminin artması, herkesin kapısına ürünü talep etmesine ve beğenmediği ürünleri de geri göndermesine neden oluyor. Bu durum, İstanbul’da günden güne daha da trafik sorununa önemli bir darbe vuruyor.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen ‘E-Ticaret’te Lojistik Konferansı’ e-ticaret ve lojistik sektörünün önde gelen kurumlarını bir araya getirdi. Konferansta E-Ticaret’te Lojistiğin Önemi, E-Ticaret’te Lojistik Tehditleri ve Çözüm Önerileri, E-Tedarik Zincirinde Maliyetleri Azaltmanın Yolları ve E-Ticaret’te Lojistik Süreçlerinin Optimizasyonu tartışıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel tarafından açılış konuşması yapılan konferans, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan Bayraktar ve Maltepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşti

.E-Ticarette En Önemli Sorun Güven

Lojistik ve e-ticaret sektörünün önemli oyuncularının katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, e-ticarette en önemli sorunun güven olduğunu belirtirken, elektronik ticaret kanununun bir an evvel yasalaşması gerektiğini ifade etti. Kanunun hayata geçmesi ile haksız ticaret uygulamalarının engelleceğini ve tüketicilerin de korunacağını belirten Müsteşar Yardımcısı Yücel, aynı zamanda e-ticarette dış ticaretin ve dolayısıyla da gümrüklerin de öneminden bahsetti.

Editör: TE Bilişim