Dünyanın iki ucu da kasırga alarmında
 
PORT -AU -PRINCE / YENİ DELHİ - Jamaika , yaklaşan Dean kasırgasının korkusunu yaşıyor. Dominik Cumhuriyeti `ni etkileyen, Haiti `yi vuran kasırga yüzünden, turistler Jamaika , Cayman Adaları ve Meksika kıyısındaki tatil merkezlerini terk etti. Haiti `de, uçuşlar ve gemi yolculukları ertelendi. Kasırga, Dominik Cumhuriyeti `nde 16 yaşında bir çocuğun ölümüne, pek çok kişinin yaralanmasına neden oldu. Kasırganın çarşamba ABD `ye ulaşabileceği endişesi yüzünden dönüşü bir gün erkene alınan uzay mekiği Endeavour da Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrıldı.

Meteoroloji uzmanları şu anda dördüncü kategoride olan Dean kasırgasının ölümcül beşinci kategoriye ulaşabileceğini söylüyor. Beşinci kategori kasırgalar, 5.5 metrelik fırtınalara neden oluyor ve yaklaşık 10 kilometrelik alanda yıkıcı etkiler meydana getiriyor.

Çin de Sepat kasırgasının etkisinde. Zhejiang `ta 15 kişi öldü, 60`tan fazla kişi yaralandı, 900 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Şiddetli yağıştan oluşan sellerin etkisi altındaki Güney Asya `da ise ölenlerin sayısı 2 bin 700`e ulaştı. Hindistan `da hazirandan beri muson yağmurlarından 1900 kişi öldü. (afp , ap )Yazdır

Radikal
 

Editör: TE Bilişim