Üniversitelerin 4 yıllık makine, inşaat, elektrik-elektronik, metalürji ve malzeme, gemi ve uçak mühendisliği mezunları, 500 saatlik bir diploma programını başarıyla tamamladıklarında, “ULUSLARARASI KAYNAK MÜHENDİSİ” olarak dünyanın her yerinde iş bulma şansı yakalıyor. Hem yeni mezunların hem de çalışan mühendislerin kaynak alanında uzmanlaşarak kendilerine yeni iş fırsatları yaratmasını sağlayan diploma programı,  İstanbul’da, GEDİK EĞİTİM VAKFI (GEV) tarafından düzenleniyor ve yoğun ilgi görüyor.

2012’nin ilk programı ise 9 Nisan’da başlıyor.

Hemen her alanda olduğu gibi mühendislik fakültesi mezunları da iş arama sürecinde kendilerini diğer adaylar farklı kılacak yetkinliklere sahip olduklarında bir adım öne geçiyor. Gedik Eğitim Vakfı, 3 yıldır sürdürdüğü “Uluslararası Kaynak Mühendisliği” (IWE) diploma programı ile yeni mezun mühendislerin yanı sıra, metalin üretim süreçlerinde kullanıldığı sektörlerde çalışan mühendislere de kaynak alanında uluslararası kariyer yapma fırsatı sunuyor.

GEV Eğitim Birimi Müdürü Mustafa Tümer, programdan bugüne kadar 300’ün üzerinde mühendis mezun ettiklerini ve mezunların bir kısmının yurtdışındaki projelerde görev aldığını söylüyor ve ekliyor “Uluslararası Kaynak Mühendisleri boru hattı inşa, gemi inşa, makine imalat, çelik konstrüksiyon, enerji vb. pek çok sektörde iş bulabiliyorlar. Gerek yurtiçindeki gerekse yurtdışındaki önemli projelerde artık standartlar gereği Uluslararası Kaynak Mühendisi çalıştırma ön koşulu aranıyor. Bu nedenle gün geçtikçe kaynak mühendislerine daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin her tarafından gelen öğrencilerimiz var. Vakıf olarak eğitimlerimizi ileride İstanbul dışına, özellikle sanayileşmesi ile ön plana çıkan şehirlerimize taşımayı planlıyoruz”

Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün (IIW) ve Avrupa Kaynak Federasyonu’nun (EWF) Türkiye’deki Sorumlu Üyesi olan Gedik Eğitim Vakfı’nda 500 saat süren eğitimlerde teorik derslerin yanı sıra yoğun bir şekilde uygulamalı dersler de veriliyor.  Program kapsamında kaynak teknolojisini kullanan firmalara teknik geziler düzenleniyor. Ders programı öğrencilere hafta içi gündüz ya da hafta içi akşam + cumartesi olmak üzere iki alternatifli sunuluyor. Gedik Eğitim Vakfı’nın Pendik’teki tesislerinde düzenlenen Uluslararası Kaynak Mühendisliği Programı’na aynı zamanda Teknik Fakültelerin Metal ve Makine Bölümü mezunları başvurabiliyor. İsteyen mezunlara talep etmeleri durumunda “Avrupa Kaynak Mühendisi” (EWE) diploması da veriliyor.

GEV’de yılın ilk hafta içi sınıfı 9 Nisan’da açılacak ve eğitim yaklaşık 3.5 ay sürecek. 

Editör: TE Bilişim