Dünya Rekoru: Dünyanın En uzun Kazıkları Haliçte yapılıyor

  Uzun yıllardır istanbulluların hasretle bitmesini bekledikleri Haliç Metro Köprü Çalışması sonunda Nisan 2010 tarihinde çalışmaya başlamıştır.

Gerek zeminin durumu gerekse tarihi kalıntıların yoğunlugu sebebiyle çok önemli bir Hal alan kazık uygulamaları için uzun süren çalışmaların sonucunda 120m olarak saptanmıştır.

120m boyunda çakılan 2,5m çaplı çelik boruların içlerinin temizlenmesi genel kabul görerek ‘’reverse circulation’’ sistemiyle olabileceği konusunda herkez hem fikirken SOILMEC in efsaneleşmiş Vince Monte RT3/ST model kazık makinasının kullanılması fikri agırlık kazanmıstır.

SOILMEC 120m derinlik fikrine son derece muhafazakar bir şekilde tavır koymus ve şu ana kadar RT3/ST ile yapılan en derin kazık uygulamasının 87m olarak tescil edildigini belirtmiştir.

Ancak yapılan uzun görüşmeler neticesinde SOILMEC ile 4x32m boyunda Kelly Bar yapımı konusunda anlaşılmıstır. Kelly bar nakliye sebebiyle 3 parca halinde sevkedilmiş ve ERKE-SOILMEC teknisyenlerinin 2 hafta süren özel ve teknik çalışmaları neticesinde Haliç Kıyısında Kaynağı yapılmıştır. Daha Sonra RT3/ST Duba üzerindeki vince monte edilerek Kelly Takılmıştır.

Gerek ana işveren gerekse uygulama yapan UDI ve ALTERNATIF yetkilileri huzurunda ilk kazık uygulaması çalışması başlatılmış ve başarıyla tamamlanmıştır.

Editör: TE Bilişim