Dünyanın en büyük yatı suyla buluştu!

Dünyanın en büyük yatı Azzam, dört yıllık bir çalışmanın ardından Almanya’da suya indirildi. 180 metrelik yatın sahibinin Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup biri olduğu düşünülüyor

Forbes dergisine göre, yatın sahibi olduğu düşünülen kişiler arasında 11.5 milyar Sterlin (33 milyar TL) servetiyle dünyanın en zenginleri listesinde 29’uncu sırada yer alan Prens El-Velid bin Talal’in (57) ismi öne çıkıyor. Azzam, Rus oligark Roman Abramoviç’in 163.5 metrelik yatı Eclipse’i geçerek en uzun yat ünvanını almayı başardı.

‘Tarihte bir kilometre taşı’

Değerinin 500 milyon dolardan (905 milyon TL) fazla olduğu tahmin edilen yat Nauta Yachts adlı firma tarafından tasarlandı. Tasarım daha sonra Alman gemi inşa şirketi Lürssen’ın Bremen Limanı’nda sessizce gerçeğe dönüştürülerek dört yıllık bir çalışmayla tamamlandı.

Lurssen’in sahibi Peter Lurssen, “Azzam, yatçılık tarihinde bir kilometre taşı” açıklamasını yaptı. 50 kişilik mürettebatı olan yat bu yıl içinde sahibine teslim edilecek.

‘The Yacht Photo’ adlı fotoğrafçılık firmasından Peter Seyfferth ise“Güvertede fazla geniş açık alanlar yok. Daha fazla kamaralar üzerine yoğunlaşılmış. Bu da Arap bir alıcıya işaret ediyor. Arap bir yat sahibinin Ruslar gibi büyük partiler verdiğini hiç görmedim. Dünyanın en büyük yatına sahip olmak onlar için daha çok bir prestij meselesi” dedi.

4 adet su jet motoru var

Yatın göze çarpan en büyük özelliği ise 4 adet su jet motoruna sahip olması. Dünyada başka hiçbir yatta bulunmayan bu özellik sayesinde Azzam saatte 52 kilometreden daha fazla hızlanabiliyor.

Dünyanın ikinci en büyük yatı Eclipse ise 5 katlı. Eclipse’in bir helikopter pisti, bir yüzme havuzu, iki spor salonu ve bir denizaltısı bulunuyor.


 

Editör: TE Bilişim