Dünyanın En Büyük Yat Sıralaması Değişti.

Geçen yaz suya inen BAE Devlet Başkanı Şeyh Khalifa bin Zayed al Nayan'a ait Azzam isimli süper yat, Rus milyarder Abramovich'in yatı Eclipse'i tahtından etti

 Alman Lurssen Yachts tarafından inşa edilen ve geçen yaz suya indirilen süper yat Azzam, dünyanın en büyük yat sıralamasını değiştirdi. 180 metrelik (590 feet) süper yat, Rus milyarder Roman Abramovich'in sahip olduğu 162.5 metre uzunluğundaki süper yat "Eclipse"in tahtını aldı. Fiyatının 390 milyon sterlin olduğu belirtilen yat, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Khalifa bin Zayed al Nayan'a ait. DÜNYA Yacht'ta yer alan habere göre 36 kişi ağırlama kapasiteli, 50 kişilik mürettebata sahip olacak altı katlı süper yatta, 10 metrelik bir salon, toplam 1 milyon litre hacminde havuzları, iki heliport, sinema salonu, çocuk oyun odası, güzellik salonu, dans pisti, sauna, konferans salonu, bir mini denizaltı ve kendine has bir füze savunma sistemi bulunuyor. Tasarlanması bir yıl, yapımı üç yıl süren Azzam, 94 bin beygir gücüyle saatte 30 deniz milinden fazla (31 knot) hıza ulaşarak suların en süratlisi olma özelliğine sahip. Azzam'ın bir diğer özeliği ise dünyada başka hiçbir yatta bulunmayan 4 su jet motoruna sahip olması.

abromovich1-001.jpg

abromovich2.jpg

Abramovich'in yatı: Eclipse

162.5 metre uzunluğundaki Eclipse, dünyanın en uzun yatı olarak nam salmıştı. İki futbol sahasına yakın uzunluğunun yanı sıra, iki helikopter pisti, bir yüzme havuzu, lüks SPA, füze savunma sistemi, bir adet mini denizaltı, Abramoviç'in ana süitini çevreleyen zırh kaplamaları ve kurşun geçirmez pencereler bulunuyor.

Tahtın yeni sahibi Khalifa bin Zayed al Nayan'a ait "Azzam"

Eclipse'nin tahtını alan Azzam, 180 metre uzunluğunda. 50 mürettebata sahip olacak olan, dev yat 36 kişilik ağırlama kapasiteli. Azzam'da da Eclipse gibi iki helikopter pisi bulunuyor. Ayrıca Azzam, 94 bin beygir gücüyle saatte 30 deniz milinden fazla bir hıza ulaşarak da suların en süratlisi olma özelliğine sahip.

seyh1-001.jpg

seyh2.jpg

 

Editör: TE Bilişim