Yaklaşık 7 yıldır devam eden projenin tanıtımı için Amerika'ya gelen İstanbul Üniversitesi üyesi ve Proje Direktörü Doç. Dr Ufuk Kocabaş, katıldığı toplantılarla projenin tanıtımını yapıyor. Washington ve New York başta olmak üzere Amerika'nın farklı yerlerinde Yenikapı projesini anlatan Doç. Dr. Kocabaş, insanların büyük bir ilgiyle dinlemelerinin kendilerini çok mutu ettiğini söyledi.

Türk Amerikan Cemiyeti ve Türkiye'nin Amerikalı Dostları tarafından New York'ta bulunan World Monuments Fund'ta organize edilen konferansa katılan Doç. Dr. Kocabaş Yenikapı Projesini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında 8 bin 500 yıl öncesine ait bulguların elde edilirken, yeni buluntuların herkes tarafından gezilebileceğine dikkat çekildi.

Yenikapı'da yapılan çalışmalar neticesinde 26 tane gemi kazılarak çıkartıldığını ve dünyanın en büyük batık gemi repertuvarını bulduklarını söyleyen Kocabaş, "Tarihte çok önemli olacak bazı çalışmalara imza atıyoruz. Çok sayıda batık gemi bulduk, bunları çıkarttık. Şimdide bulduğumuz gemilerin teknik özelliklerini ve nasıl korunacağını anlatıyoruz. Bu nedenle yaptıklarımızı öncelikle Amerika'daki bilim camiasına ve öğrencilere anlatıyoruz. Daha sonra yapılan organizasyonlarla vatandaşlara anlatıyoruz. İnsanların bu projeye ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Programda ayrıca EMBARQ Kuruluşunun Türkiye Kurucusu Sibel Bulay, İstanbul'daki trafik sorunlarını anlatan bir tanıtım yaptı.

Editör: TE Bilişim