Dünyanın 5. Büyük Turist Gemisi Sinop'ta

Dünyanın 5. büyük kruvaziyer lüks turist gemisi "Crystal Serenity", bugün 650 yolcusuyla Sinop Limanı'na demirledi.

Dev geminin zengin yolcuları, 12 günlük tur için kişi başına 30 bin dolar ödüyor. Bin 200 kişilik yüzen otel Crystal Senenity, küresel kriz nedeniyle son Karadeniz turunda yolcu kapasitesinin yarısına ulaşabildi.

Bugün Sinop Limanı'na demirleyen ve çoğunluğu Uzak Doğulu 400 mürettebatı olan geminin yolcularının bazıları vakitlerini gemide dinlenerek geçirirken, Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinden tura katılan turistlerin bir kısmı da Sinop'un tarihi ve turistlik mekanlarını gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, dünyadaki krizin bu tür seferleri etkilediğini belirterek, gemilerin bir çoğunun yarım kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Kruvaziyer turist gemi ağında Karadeniz'de iki büyük liman var. Bunlardan biri Sinop, diğeri de Odesa Limanı. O açıdan Sinop kruvaziyer turizmi açısından önemli. Dünyanın 5. büyük gemisi olan Crystal Serenity, Odesa Limanı'ndan Sinop'a geliyor. Bu gemi ilk kez limanımıza geldi ve oldukça memnun kaldıklarını görüyoruz. Gemi İstanbul üzerinden Yunan adalarına gidecek" dedi.

Editör: TE Bilişim