Gelecek karanlık çünkü...

Bilimadamlarına göre, 10 yıl sonra dünyada büyük felaket yaşanacak Fotoğraflarla kanıtlanan 'Küresel Isınma'nın etkisi, korkunç boyutlarda.

Uzmanlar, Küresel Isınma nedeniyle Türkiye'nin de olduğu birçok Avrupa ülkesi, çöl haline gelecek. Dünya, göz göre göre yok oluyor... Karbondioksit oranı müthiş bir hızla artıyor, okyanuslar ısınıyor, buzullar eriyor, orman yangınları artıyor, göller yok oluyor, kurak dönemler uzuyor, ilkbahar erken geliyor, sonhabar gecikiyor. Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı uzmanlar, devlet başkanlarına gizli hazırladıkları raporu açıklamak zorunda kaldı.

ALASKA'DA SICAKLIK 30 DERECE

İşte rapordan küçük bir metin: "Dünya, 10 yıl sonra çevre felaketleri açısından geri dönülemez noktaya gelecek. Küresel Isınma, dünyamızı yok edecek. Amerika'nın Kuzey Kutbu'na en yakın bölgesi Alaska'da hava sıcaklığı 30 dereceye ulaştı. Sibirya'daki 11 bin yıllık buzullar eridi. Aral Gölü, yakın- da çöl haline gelecek". Raporun bir başka dikkat çeken tarafı da, Küresel Isınma'nın en çok Avrupa'yı tehdit ettiğiydi. Bilimadamları Avrupa'nın çölleşme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "2050 yılında, dünyada buz kalmayacak" diyor.

OZON DELİÐİ KAPANACAK AMA...

ABD'li iklim fotoğrafçısı Gary Braasch, dünyanın her geçen daha da kötüye gittiğini fotoğraflarla kanıtladı. Braasch'ın çalışması, korkunç gerçeği gözler önüne seriyor. Bu arada, Antarktika kıtası üzerinde bulunan ozon tabakasındaki deliğin kapanması, daha önce hesaplanandan uzun sürecek. Yani, tehlike her taraftan gelmeye devam ediyor. 

Kaynak: İnternetHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim