Tunajans Firması tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan BOAT EXPO 2012 Fuarı, yaz sezonuna girmeye hazırlanan bölgeye büyük bir hareketlilik kazandırdı.

Göcek yat sektörüne verdiği hizmet kalitesini yükseltirken, teknolojik arıtma sistemlerini de kullanarak beldeye kazandırdığı fuar organizasyonu ile Dünya Yat Turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Marinalarındaki kaliteli hizmet anlayışı, Amerikalı aktör Tom Hanks, Oscarlı Yönetmen Steven Spielberg, Monoco Prensesi Caroline, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Rusya Başbakanı Vladimir Putin gibi konuk ettiği birbirinden ünlü kişilerle dikkat çeken Türkiye’nin Göcek Beldesi, 14 – 18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan yeni bir organizasyona daha start verdi. Hem denizde hem karada düzenlenecek olan BOAT EXPO 2012 Fuarı, Türk Yat ve Tekne Endüstrisi’ne ve ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak.  Bini aşkın yat bağlama kapasitesi ile sektörün merkezi haline gelen, bu hareketliliğe rağmen temiz denizi ile mavi bayrak sahibi olan Göcek’in CHP’li Belediye Başkanı Recep Şatır, Boat Expo 2012 Fuarı’nın, Göcek’in tanıtımında da büyük bir katkısı olduğunu söyledi.  

“BOAT EXPO 2012 Fuarı, Yat Turizmi’nin Merkezi Göcek’e yakışıyor!..”

Üç yıldır Göcek Belediyesi'nin destekleri ile Boat Expo 2012 Fuar projesini Tunajans firmasının organizasyonunda gerçekleştirdiklerine ifade eden Başkan Şatır, yat söktörüne önemli hizmet veren böyle bir fuarın beldelerinde yapılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Göcek Belediye Marina’da düzenlenen Boat Expo 2012, bölgemize önemli kazanımlar sağlamıştır. Fuarda, her türlü tekne aksesuarı, ekipmanları, bot, deniz motoru, lüks yat, konsepte uygun giysi yer almaktadır. İnanıyorum ki, çok hareketli bir fuar olacak. 10 binin üzerinde katılımcı bekliyoruz. Dünyaca ünlü kişiler bizim limanlarımızdan, marinalarımızdan hizmet alır. Çeşitli sektörleri de harekete geçiren yat turizminin ülke ekonomisine katkısı küçümsenemez. Bu fuar beldemiz ekonomisindeki esnafımızın hareketliliğini daha da canlandıracaktır. Göcek'te ikisi 12 ay hizmet veren toplam 6 marina bulunmaktadır. Marinaların toplam kalıcı yat kapasitesi ise binin üzerinde. Bu açıdan bakıldığında da BOAT EXPO 2012 Fuarı Göcek’e yakışıyor” dedi.

Yeni Atık Sistemimiz Sayesinde Yat Sektörü Gelişti

Beldeye kurulan yeni arıtma sistemi sayesinde yatlara sorunsuz hizmet verdiklerini dile getiren Şatır, turizmi bu sayede daha da güçlendirdiklerini belirterek sözlerine devam etti, “Bu yatırım belde için büyük önem taşımakta. Göcek Belediyesi, arıtma sistemi ile en önemli yatırımını yapmıştır.” Çevre Bakanlığı'na bağlı Özel Çevre Koruma Kurumu'nun Göcek’e hediyesidir. Belediye olarak teknelerin sıvı atıklarını verebileceği çok güzel ve basit bir sistem yaptık. Tekneler ve yatlar yaklaşık 5 dakikada içinde, oluşturdukları sisteme bağlantı kurarak atıklarını boşaltmakta. Bu sayede hem yatçılık turizmi gelişmekte hem de denizimiz temiz kalmaktadır” dedi.

Göcek, Dünya Kültür Ve Turizm Markası Olmaya Aday

Göcek Belediyesi tarafından Göceğe kazandırılan Kültür Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte, beldenin, uluslararası bilimsel çalışmalara, kongrelere, konferanslara ev sahipliği yapacağını da vurgulayan Başkan Şatır, “Turizm cenneti olan beldemize, konferans ve kongre merkezi unvanı da eklenecek. Göcek Dünya Yat Turizminin Markası olmaya aday olacak. Sürekli dünya ünlülerini ağırlayan beldemiz, kongre ve konferanslar organizasyonları için de yatırımlar yapacak.

14 – 18 Haziran 2012 tarihleri arasında Göcek Belediye Marina’da gerçekleşecek BOAT EXPO 2012 3. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı da bu anlamda yerli yabancı birçok misafiri ağırlayacak. Konuyla ilgili tüm sektör temsilcilerinin katılımını ve ziyaretlerini bekliyoruz. Aktiviteler ve sürpriz etkinliklerle katılımcılara, ziyaretçilere ve Göcek halkına 4 gün boyunca sinerjisi yüksek Fuar süreci yaşatılacak. Göcek sizi bekliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim