Türkiye'nin tek okul gemisi “STS Bodrum” 50 yıl aradan sonra Türkiye'yi “Dünya Okul Gemileri Yarışması”nda temsil edecek.

Bodrum Kayra Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfına ait okul gemisi “STS Bodrum”un ikinci kaptanı Haslet Sever, 6 Temmuz-22 Ağustos 2006 tarihleri arasında Fransa, Portekiz, İspanya ve Belçika'da düzenlenecek “Dünya Okul Gemileri Yarışması”nda Türkiye'yi temsil edeceklerini söyledi.

Sever, “Yarışmaya 36 metre uzunluğundaki gemimiz ve 22 personel ile katılacağız. Yarışmanın kurallarına göre personelin yüzde 50'sinin 25 yaş altında olması gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE YARIŞLARA İKİNCİ KEZ KATILACAK

Türkiye'nin “Dünya Okul Gemileri Yarışması”na 50 yıl aradan sonra ikinci kez katılacağını belirten Sever, şöyle konuştu:

“Türkiye bu yarışmaya 50 yıl önce 'Rüyam' isimli tekne ile katılmış. Genel Klasmanda 3'üncü, kendi klasmanında ise 1'inci olmuş. Biz de bu yarışmada elimizden geleni yaparak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.
Sever, yarışmanın 4 etaptan oluştuğunu da söyledi.

GEMİYLE ÇANAKKALE'YE GİTMİŞLERDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum Anadolu Meslek Lisesi Yat Kaptanlığı Bölümünde eğitim gören öğrenciler, STS Bodrum'la Bodrum'dan Çanakkale'ye gitmişlerdi.

Öğrenciler, 4 Nisan 1953 günü Çanakkale Boğazı Nara Burnu açıklarında İsveç bandıralı “Naboland” isimli şileple çarpışarak batan Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit düşen Bodrumlu denizciler Niyazi Giritli, Mehmet Kızılışık ve Emin Süzen'in anısına denize çelenk bırakmışlardı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim