Dünya Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Toplanıyor.

Hong Kong’ da yapılacak olan Genel Kurul  ISRA Yönetim Kurulu  başkanı Adem ŞİMŞEK’in katılımıyla 9 Aralık’ta gerçekleşecek.

Genel kurulda önümüzdeki dönemde; birliğe yeni katılacak üyelerin tescili ve yeşil sertifika almaya hak kazanan şirketlerin sertifikaları verilmesi planlanırken, 2014-2020 yıllarında yeşil sektör olarak gemi geri dönüşümün nasıl daha iyi yerde konumlanacağı hakkında görüşmeler yapılacak. Genel kurulda toplam 3 şirkete yeşil sertifika verilmesi bekleniyor. Bu şirketlerden birisi ise Türkiye’den

Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm Birliği (ISRA) ; çevreye duyarlı ve güvenli gemi sökümünü, teşvik etmek amacıyla, Hollanda'da 22 Ekim 2007 tarihinde kuruldu.

ISRA’nın hedefleri arasında dünyanın sorumlu geri dönüşümcülerini birleştirerek Hint yarımadasında yapılan  geleneksel gemi sökümüne alternatif çözümler üretmek, sürdürülebilir bir gemi geri dönüşüm sistemini teşvik ederek gemi dönüşümünün dünyadaki imajını değiştirmek bulunmaktadır. ISRA’nın bir diğer amacı da Gemi geri dönüşüm sektöründe küresel düzeyde bir standart geliştirerek bu standartları hint yarımadası da dahil olacak şelilde uygulamaya sokmak olarak açıklanmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim