Dünya genelinde denizlerde korsanlık arttı

Uluslararası Denizcilik Bürosu, bu yıl dünya genelinde korsanlık eylemlerinin sayı ve şiddet açısından arttığını bildirdi.

Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Denizcilik Bürosunun Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki şubesi olan Korsanlık Bilgi Merkezi'nin yayımladığı raporda, yılbaşından bu yana 61 korsanlık olayının kaydedildiği, geçen yılın aynı döneminde bu sayının 56 olduğu belirtildi. Raporda, denizlerde geçen yılın ilk 4 ayında cinayet ve tehdit içeren 48 eylem olurken, bu yılın aynı döneminde bu türden eylemlerin sayısının 87 olarak kayıtlara geçtiği kaydedildi.

Korsanlık Bilgi Merkezi'nin raporunda, bu yıl 63 geminin mürettebatının rehin alındığı, bunun da geçen yılın 3 katı olduğu ifade edildi.

Filipinler açıklarında bir kişinin öldürüldüğü belirtilen raporda, olayların üçte ikisinden fazlasının Endonezya, Bangladeş, Somali ve Nijerya açıklarında meydana geldiği belirtildi.  Endonezya ve Somali açıklarında tehlikenin devam ettiği kaydedilen raporda, Somali'nin talebi üzerine Amerikan kuvvetleri önderliğinde bir koalisyon gücünün Somali açıklarında devriye gezdiği, ancak bu devriyenin bölgenin tamamını denetleme noktasında olmadığı bildirildi.

Raporda, Malezya ile Endonezya arasındaki Malacca Boğazı'nda ise dikkate değer ölçüde bir iyileşme görüldüğü belirtildi ve yılbaşından bu yana bu bölgede hiçbir olayın cereyan etmemesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim