Dünya Denizcilik Üniversitesi’nden (WMU) gelen heyet, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

IMO tarafından, denizcilik alanında öğrenci yetiştirmek amacıyla İsveç’te kurulmuş olan üniversitenin Rektör Yardımcısı  Prof. Neil BELLEFONTAINE ve üniversitenin Türk Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aykut ÖLÇER’i makamında kabul eden ORAKCI, denizcilik alanında eğitimin önemine dikkat çekerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Genel Müdür Salih ORAKCI konuk heyete, Türk Boğazlarındaki riskler ile  verilen Gemi Kurtarma, Arama-Kurtarma, Seyir Yardımcıları, Deniz Haberleşmesi, Gemi Trafik ve Kılavuzluk Hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Türk Boğazlarıyla ilgili çeşitli istatistikler de veren Genel Müdür ORAKCI, boğazların jeopolitik ve stratejik açıdan önemine değindikten sonra konuk heyete Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali YILDIRIM’ın denizlerdeki seyir emniyetini artırmak amacıyla verdiği talimatlar doğrultusunda KEGM'nin yapılan yatırımları da kısaca anlattı.

 Genel Müdür Salih ORAKCI, denizcilik sektöründeki son gelişmeler, yeni teknolojiler, enerji kullanımı, çevre ve denizcilik eğitimi gibi çeşitli konularda karşılıklı görüş alışverişinin yaşandığı toplantı sonrasında, Dünya Denizcilik Üniversitesi ile Kuruluşumuz arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.

 

 

Birçok konu üzerinde görüş alışverişinde bulunulan ziyaret sırasında Basın Tanıtım ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı  Beril ORAKCI ve Teknik Hizmetler ve Emlak Dairesi Başkanı   Halil MEMİŞ de hazır bulundular.

 

 

 

 

Ayrıca, KEGM departmanları da gezip görme fırsatı bulan heyete, burada yapılan faaliyetler hakkında kısaca bilgi verildi.

 

Rektör Yardımcısı  BELLEFONTAINE, tecrübe ve deneyimlerin paylaşıldığı ve son derece verimli geçen bu görüşme dolayısıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu.

 

Öte yandan Dünya Denizcilik Üniversitesi’nin öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan 27 kişilik heyet ise İstinye’de bulunan Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ne (VTS) bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

VTS Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere, burada bir sunum yapıldı. Türk Boğazlarındaki riskler ile Kuruluşumuz tarafından verilen hizmetlerimizin anlatıldığı kapsamlı sunumun ardından öğrencilerin merak ettiği sorular da cevaplandırıldı.

 

 

 

 

 

VTS Merkezi'ni gezme ve  verilen hizmetleri yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler bir haftalık programları kapsamında, Deniz Ticaret Odası, İDO, Türk Loydu, GİSBİR, İTÜ Denizcilik Fakültesi ve Marmaray'ı da ziyaret etme şansı buldular.

 

Editör: TE Bilişim